Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a afirmat că practic prin vizita pe care a avut-o premierul Ludovic Orban în aceste zile la Arena Naţională, practic şeful Executivului a confirmat politica sanitară bună pe care a promovat-o la nivelul Capitalei, cât a fost primar general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest week-end premierul se afla pe Arena Naţională. Probabil a dorit să vadă ce a blocat în primăvară, pentru că am pregătit o testare există la Arena Naţională. De asemenea acolo a funcţionat call center-ul pentru DSP Bucureşti, dar ne-au informat că vor să se retragă din motive care ne sunt nouă străine. Iată că practic premierul confirmă politica sanitară bună pe care am promovat-o la nivelul municipiului Bucureşti, pentru că a anunţat că, împreună cu noua conducere a Primăriei Capitalei, va sprijini pentru realizarea unui program de testare extinsă în municipiul Bucureşti, iată, la Arena Naţională”, a declarat luni Gabriela Firea, la finalul Biroului Politic Naţional al PSD. 

Ea a adăugat că Guvernul a avut „o politică de sănătate criminală”, nu doar în Bucureşti, ci şi în toată ţara. 

„Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balş, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am iniţiat încă din primăvară. Câte vieţi ar fi fost salvate? Câţi pacienţi nu ar mai fi ajuns în spitale? Poate vi se va părea că este un termen foarte dur, dar este corect şi corespunde realităţii - Guvernul Orban a avut o politică de sănătate criminală, nu doar în Bucureşti, ci în întreaga ţară. Aşteptăm o reacţie cât mai rapidă pentru că doar testarea este cea care s-a dovedit salvatoare în întreaga lume. Nu înţelegem de ce la noi în România se ocoleşte cea mai bună variantă pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2”, a conchis Firea.

Premierul Ludovic Orban a vizitat, duminică, call-centre-ul DSP Bucureşti pentru a le mulţumi voluntarilor de la Medicină care răspund cetăţenilor care au nevoie de informaţii. 144 de voluntari vor lucra în două schimburi pentru a răspunde la cele 72 de telefoane care au fost operaţionalizate pentru a creşte gradul de răspuns la solicitările cetăţenilor.

„Împreună cu domnul primar general, cu domnul prefect şi cu doamna directoare a DSP şi împreună cu domnul rector, am făcut o vizită să le mulţumim voluntarilor studenţi la medicină care ne ajută în call center-ele care asigură interacţiunea cu cetăţenii în bătălia contra COVID. Practic, aici este organizat un call center cu 72 de posturi prin care se comunică cu cetăţeni ai municipiului Bucureşti, persoane diagnosticate pozitiv, se efectuează anchete epidemiologice şi în general se asigură o comunicare cu cei care au nevoie de informaţii”, a precizat Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.