Primarul Capitalei Gabriela Firea consideră o "acţiune anticonstituţională" solicitarea repetată a preşedintelui Klaus Iohannis ca premierul Viorica Dăncilă să îşi dea demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o acţiune anticonstituţională", a declarat Gabriela Firea, întrebată despre solicitarea preşedintelui ca premierul Viorica Dăncilă să îşi dea demisia.

La remarcile jurnaliştilor că şefului statului nu îi este interzis să solicite demisia prim-ministrului, Firea a spus că nu doreşte să facă alte comentarii, invocând comportamentul neadecvat de la Ziua Europei. "Având în vedere amabilitatea domnului preşedinte faţă de mine la Ziua Europei, mă abţin să fac alte comentarii", a spus Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, dacă îşi menţine solicitarea adresată premierului Viorica Dăncilă de a demisiona, el răspunzând: "Evident că da". El a mai spus că rolul său este de a veghea, iar în situaţia în care observă că lucrurile merg prost, este obligaţia sa să atragă atenţia. "Dacă celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda, atunci n-au decât să lucreze mai bine", a afirmat preşedintele.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.