Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că modificarea prin OUG a Codului administrativ şi faptul că funcţiile de prefect şi subprefect sunt poziţii de demnitate publică înseamnă o ţeapă a coaliţiei de guvernare şi „o sfidare neruşinată la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni serioşi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sfidare la guvernare! Coaliţia Dreptei mai dă o ţeapă românilor! Prefecţii şi subprefecţii nu mai sunt înalţi funcţionari publici, profesionişti ai statului care să-şi facă datoria indiferent de guvernare, ci vor fi numiţi politic.
 
Guvernul Cîţu a schimbat, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Administrativ, pentru a face loc politrucilor săi. Daca faceam noi asa ceva, ieseau în stradā...
Este mai mult decât o ţeapă, este o sfidare neruşinată la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni serioşi.
 
În loc de meritocraţia şi depolitizarea promise de USR, guvernul Cîţu livrează total opusul, clientelism şi politizare cât cuprinde”, a scris Gabriela Firea joi pe Facebook. 
 
Guvernul a aprobat, miercuri, propunerea Ministerului Dezvoltării cu privire la modificarea printr-o ordonanţă de urgenă a statutului prefecţilor şi subprefecţilor. Acestea devin funcţii de demnitate publică.
 
„Eu nu aş spune că e o politizare a funcţiei de prefect. E o reaşezare a acestei funcţii, dar e un obiectiv asumat de Coaliţie. Un proiect de OUG care a fost în dezbatere publică o lună de zile”, a explicat Florin Cîţu, după adoptarea OUG. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.