Primarul general Gabriela Firea a afirmat marţi, referindu-se la candidatura sa la Preşedinţie, că, în cazul în care membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD, în majoritate covârşitoare, nu consideră că această cale este cea potrivită, acceptă decizia, declrându-se însă convinsă că aceştia îşi vor asuma şi rezultatul votului la prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, pe ordinea de zi aflându-se desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale. 

”Aşa cum în viaţa personală dragoste cu de-a sila nu se poate, eu am vrut să fac un bine partidului sau eu aşa am considerat că este bine pentru partid, dacă colegii mei în majoritate covârşitoare nu consideră că această cale este cea potrivită pentru ei şi doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul sau nu neapărat, poate nu se va ajunge neapărat la vot, decizia care se va lua la Biroul Permanent şi la Comitetul Executiv. Eu voi spune colegilor mei cum am văzut şi văd lucrurile şi care sunt atuurile mele pentru a deveni candidatul la alegerile prezidenţiale al Partidului Social Democrat. Ideal ar fi fost să avem o alianţă cu ALDE şi cu Pro România. Înţeleg din negocierile care s-au purtat ieri că acestea nu sunt posibile, cel puţin pentru primul tur, poate eventual pentru al doilea tur. Eu nu pot să impun ceva colegilor mei, nu ştiu poate va veni vreodată şi vremea mea să spunem, normal este să respect decizia colegilor şi dacă ei nu cred acum, în ciuda, să spunem lucrurilor bune care, să spunem, m-ar descrie pe mine, dar nu cred în această variantă, este normal să respectăm atât decizia lor, cât fireşte sunt convinsă şi ei îşi vor asuma rezultatul votului la alegerile prezidenţiale pentru că în momentul în care ai o opţiune cu siguranţă ai şi argumente şi asumi şi finalitatea”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a reluat precizările conform cărora nu a făcut afirmaţia că va candida ca independent.

”Am spus că în cazul în care Partidul Social Democrat nu mă va desemna pe mine să îl reprezint în alegerile prezidenţiale, voi discuta în continuare cu foştii colegi de la PRO România şi cu Aliaţii de la ALDE, dar între timp şi aceştia au avut expuneri publice cu privire la ceea ce vor să facă în perioada următoare”, a spus Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.