Candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi că fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este liber să candideze dacă se consideră pregătit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chiar nu ne interesează cine intră în cursă, este liber să o facă dacă se consideră pregătit, dacă se consideră a avea soluţii bune pentru bucureşteni. Şi nu vom intra în niciun dialog pe această temă - să ne dăm noi cu părerea dacă unul sau altul dintre candidaţi este mai bun decât al nostru. Noi considerăm că proprii noştri candidaţi sunt cei mai potriviţi pentru a rezolva problemele bucureştenilor, probleme care de peste 20 de ani au cunoscut mult prea uşoare îmbunătăţiri", a declarat Firea. 

Întrebată dacă este de părere că Traian Băsescu va candida la Primăria Generală a Capitalei, Firea a spus că nu s-a transformat niciodată în Nostradamus sau în oracol. 

"Aşteptăm până la închiderea termenului, şi anume 26 aprilie, să vedem care sunt cu adevărat candidaţii pentru Primăria Generală şi pentru primăriile de sector”, a spus Firea.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone anunţă că şi-a depus, miercuri, candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 şi până la demisia din noiembrie 2015. Atât în 2008, cât şi în 2012 a candidat ca membru PC. El a mai fost şi membru UNPR.

În 7 noiembrie 2015, Piedone şi două angajate ale primăriei au fost arestaţi, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate 4 zile mai târziu, de Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii DNA i-au pus sub urmărire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionare în Primăria Sectorului 4, pentru emiterea autorizaţiei pentru Clubul Colectiv fără avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu. În acelaşi dosar, anchetatorii au extins urmărirea penală faţă de Piedone, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv pentru că a mai autorizat o firmă cu încălcarea legilor privind apărarea împotriva incendiilor.

În 8 ianuarie, el a fost scos de sub control judiciar pe cauţiune, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Până acum, la Sectorul 4 şi-au mai anunţat candidatura Daniel Băluţă, actualul primar interimar. al sectorului, din partea PSD, Răzvan Sava, din partea PNL, care este în acest moment primar general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin din partea PMP, fostul jurnalist Ovidiu Zară din partea unui partid nou înfiinţat, Mişcarea Liberală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.