Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, crede că în PSD lumea este bulversată atât din cauza rezultatului înregistrat la alegerile europarlamentare, cât şi de condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea şi susţine că în această stare de bulversare este normal ca oamenii decenţi şi care nu au făcut compromisuri atât de mari să contribuie la regenerarea partidului. Firea spune că nu vrea să candideze nici la şefia PSD, nici la alegerile prezidenţiale, precizând că îl susţine pe Paul Stănescu pentru funcţia de preşedinte executiv interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Firea a declarat, marţi, că doreşte să aibă o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, legat de problemele cu care se confruntă Bucureştiul.
 
"Vom aprofunda problemele grave cu care se confruntă Bucureştiul, Primăria Capitalei. Am semnalat de multe ori s-au tăiat mulţi bani la sfârşitul anului trecut - 500 milioane de lei şi în fiecare lună din ianuarie până acum câte încă 100 de milioane de lei. Suntem într-o situaţie dificilă cu plăţile pentrui spitale, pentru subvenţia la Radet şi Elcen şi pentru marile şantiere ale Capitalei", a declarat Firea. 
 
Ea a mai spus că va discuta cu premierul şi despre faptul că luni a fost oprită apa caldă în sectoarele 2, 3 şi 4 şi că a făcut plângere penală împotriva celor care au luat această decizie, precizând că este un act de sabotaj la adresa cetăţenilor. 
 
Firea a mai declarat că nu doreşte să candideze la şefia PSD deşi mai mulţi colegi i-au cerut acest lucru.
 
"Au fost colegi care mi-au spus că aş fi cea mai potrivită şi că ar trebui să îmi asum această poziţie foarte dificilă într-un moment greu al PSD, în care mulţi fug de PSD pentru că ei consideră că partidul a ajuns la un scor foarte mic. Ştiţi cum e, când eram preşedinte la PSD Bucureşti, chiar dacă interimar - că aşa s-a dorit să fiu ţinută, cu pisica ridicată, interimar - în Bucureşti PSD a câştigat aproape 45 la sută, şapte primari, printre care şi primarul general, majoritatea în Consiliul General şi consiliile locale. Acum, pe alte conduceri, PSD a ajuns în Bucureşti la 20 la sută. (...) Nu voi candida nici la Congres, dacă se va pune problema”, a explicat Firea.
 
Ea a mai afirmat că îl susţine pe Paul Stănescu pentru funcţia de preşedinte executiv interimar.
 
"Sunt un om de echipă, nu îmi doresc acest lucru, statutar e normal ca doamna Viorica Dăncilă să preia ca preşedinte executiv interimatul de preşedinte, susţin cu toată tăria pentru poziţia de preşedinte executiv interimar pe domnul Paul Stănescu”, a precizat primarul Capitalei.
 
Gabriela Firea a exclus şi o candidatură la prezidenţiale, aşa cum sugerase Liviu Dragnea duminică seara.
 
"Nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidenţiale. Ştiţi cum se spune, nu este pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte”, a spus Firea, care a menţionat că şi-ar dori un nou mandat de primar general.
 
Firea a mai afirmat că rezultatul de la referendum era previzibil.
 
"Rezultatul de la referendum, previzibil, dacă stăm cu picioarele pe pământ şi dacă ne informăm. Dacă trăim într-o bulă, atunci părea imprevizibil. Eram sigură că aşa va fi, şi cu prezenţa şi cu referendumul”, a explicat Firea.
 
Primarul Capitalei crede că oamenii decenţi care nu au făcut compromisuri atât de mari trebuie să contribuie la regenerarea PSD.
 
"Deocamdată cred că nu şi-au revenit nici colegii şi nici chiar noi în urma, în primul rând, a rezultatului mic la alegerile europarlamentare şi fireşte şi în ceea ce priveşte sentinţa de ieri. Cred că lumea este bulversată şi cred că tocmai pentru că există această stare de bulversare cred că este normal ca oamenii decenţi şi care nu au făcut compromisuri atât de mari, cum s-au făcut în ultima perioadă, să contribuie la regenerarea partidului”, a explicat primarul general.
 
Întrebat la ce s-a gândit atunci când l-a văzut pe Liviu Dragnea intrând pe poarta penitenciarului, Firea a răspuns: "Nu vă gândiţi că m-am bucurat, cum poţi să te bucuri, ce fel de om poţi să fii să te bucuri când un om îşi pierde libertatea, indiferent câte adversităţi ai avut cu el, inclusiv câte ai pătimit din cauza lui, că te-ai şi îmbolnăvit. Nu poţi să te bucuri de aşa ceva. (...) Îi transmit lui Dragnea sănătate şi putere. Este omeneşte. Cred că şi duşmanii domniei sale acum îi doresc şi îi transmit sănătate că este omeneşte, creştineşte”.
 
Firea s-a referit şi la faptul dacă liderul Pro România Victor Ponta ar putea reveni în PSD.
 
"Nu m-am consultat cu domnul Victor Pontaşi nu aş vrea să fac declaraţii pe care domnia sa nu le agreează. Eu cred că era mult mai bine când cu toţii eram împreună şi contribuiam fiecare cu cât puteam la o relaţie bună a Guvernului, a Parlamentului conduse de PSD cu populaţia, decât ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Rămâne ca şi domnul Ponta să dorească să revină în partid, poate doreşte să continue activitatea în partidul pe care l-a înfiinţat, eventual să stabilească un sistem de alianţe. Ar fi normal”, a spus Firea. 
 
Ea crede că şi foştii săi colegi care sunt acum la Pro România şi care au fost excluşi din PSD ar putea reveni în partid. 
 
"Să se întoarcă în PSD, sunt oameni de mare valoare, au pătimit doar pentru că în acel CEX au avut verticalitatea să îşi menţină punctul de vedere şi semnătura”, a mai spus primarul Capitalei.
 
Întrebată care este pericolul apariţiei în fruntea partidului a unui om ca Liviu Dragnea, Firea a răspuns: “Nu cred că se va mai întâmpla aşa ceva”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.