Gabriela Firea a afirmat că PSD trebuie să fie alături de oameni, iar social-democraţii să se prezinte aşa cum sunt. Ea a adăugat că nu are de ce să îi fie ruşine şi nu are de ce să plece capul. Primarul general al Capitalei a vorbit şi despre plecările din PSD la PNL şi a făcut referire la o vorbă din popor „chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redăm mai jos parte din declaraţiile Gabrielei Firea la Congresul PSD de sâmbătă:

„- Ce ştie Guvernul şi noi nu ştim? Ce se va întâmpla peste trei săptămâni când începem şcolile? Ce se întâmplă în laboratoarele PNL? E atât de grav, dacă e atât de grav de ce începem şcolile? Europa revine la viaţă. Cred că noi suntem aceia care trebuie să fim aproape de oameni, deoarece doar noi am luptat nu doar cu virusul, ci şi cu nepăsarea Guvernului care doar a dat oamenilor amenzi, le-a făcut dosare penale şi a instituit dictatura. Noi am dus greul şi nu o spunem ca o laudă. Vreau să atragem atenţia Guvernului că noi am rămas secătuiţi de resurse, că au promis că decontează carantina în spitale. Nu s-a decontat nimic. Unde sunt banii? Păi normal, că trebuie bani pentru baronii galbeni, dar eu dau zilnic nas în nas pe holurile Guvernului şi ministerelor de baronaşi galben.

- Se vorbeşte intens despre faptul că PSD trebuie să se înnoiască, eventual să fie altul. Cred că în primul rând trebuie să fim noi cei adevăraţi şi care am avut anticorpi şi faţă de cei care ne-au stricat numele. Până la urmă am ştiut să ne facem ordine în propria casă. Avem strategii, programe, proiecte. Toate sună bine, toate sunt foarte bune, nu? Dar dacă rămânem cu ele doar pe hârtie, nu înseamă că au dreptate românii - e aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Eu propun nu să o schimbăm pe Maria, doar să ne uităm din când în când la pălărie. Dacă schimbăm, numele, sigla, conducerea, poate chiar sediul, nu înseamnă că s-a produs vreo revoluţie, pentru că adevărata revoluţie e în fiecare clipă, alături de oameni.

 – Dacă Bucureştiul e împânzit de afişe, i-au uitat pe oameni. Mulţi ies şi zic suntem 6,7 partide, ne-am coalizat. Şi oamenii unde sunt, unde au rămas? În CGMB au votat împotriva modernizării spitalelor, pentru că a propus Gabriela Firea, au votat împotriva înnoirii parcului auto, pentru că a propus Gabriela Firea. Întotdeauna au votat împotrivă. Atunci de ce să îmi fie mie ruşine? Lor să le fie ruşine. Eu nu am făcut nimic în viaţă, nici cea privată, nici cea politică, de care să îmi fie ruşine. De ce să plec eu capul? Ştim cine a greşit şi cine a plecat. Nu putem plăti la nesfârşit pentru erorile de acum ceva timp. Trebuie să fim evaluaţi pentru ceea ce facem, nu pentru istorie. S-a dat votul pentru istorie.

- Ni s-au pus ştampile, etichete, s-a aruncat anatema, suntem demonizaţi, plăcuţele şi aşa mai departe. Eu cred că trebuie să ne luăm viitorul în propriile mâini. Am fost, suntem şi categoric vom fi alături de români, cu toată puterea noastră. Nu ne ascundem sub nicio umbrelă, slogan. Suntem în faţa dumneavoastră. Ştiu că sunt colegi, consilieri judeţeni, primari, care se simt trădaţi. Când ne depuneam candidaturile, aflam că încă unul a mai plecat la PNL, că deh sunt la guvernare au ce oferi. Dragi colegi, capul sus, fruntea sus. Există o vorbă veche din popor – chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători. Să îi ajutăm pe oameni. Oameni în primul rând”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.