Deputatul USR Filip Havârneanu susţine că Ministerul Educaţiei îi "înjoseşte" pe elevii olimpici, întrucât le oferă condiţii mizere pentru cazare şi masă, transformând participarea la concursuri într-o traumă emoţională. El afirmă că există riscul ca aceşti tineri să plece din România, pentru că nu sunt încurajaţi să facă performanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filip Havârneanu a declarat, într-un comunicat de presă, că tinerii geniali şi harnici ai României sunt insultaţi şi umiliţi, prin condiţiile proaste care li se oferă la olimpiadele şcolare la care participă.

"Aceşti copii geniali şi harnici sunt insultaţi şi umiliţi. Am văzut detalii oferite de elevi şi părinţi privind felul în care au fost trataţi tinerii la olimpiada de limba engleză de la Piteşti sau la olimpiada de franceză de la Craiova. Organizarea este zero. Hrana oferită unui copil cu rezultate a fost o batjocură. Să dai nişte resturi de mâncare unui elev care are nevoie de energie pentru a face performanţă, să-l laşi să meargă singur prin ploaie, pe centură, că nu ai organizat un transport, să îl cazezi într-o cameră de hotel unde ţi se face greaţă de la mizerie, denotă o lipsă de respect din partea actualului ministru al Educaţiei. Este un dispreţ faţă de o generaţie sacrificată în numele neputinţei guvernamentale", a afirmat el.

Deputatul USR a adăugat că "Ministerul Educaţiei înjoseşte olimpicii României, transformând participarea la concursuri într-o traumă emoţională".

"Un minister care insultă şi neglijează efortul acestor copii este unul care a picat toate examenele", a mai afirmat Filip Havârneanu.

Deputatul USR a susţinut că există riscul ca aceşti tineri să părăsească România, pentru că nu sunt încurajaţi să facă performanţă.

"Ceea ce se întâmplă la Piteşti sau la Craiova se poate întâmpla oriunde în ţară. Umilinţa nu trebuie să devină o normalitate. Aceşti copii trebuie susţinuţi", a mai declarat deputatul USR Filip Havârneanu.

Critici au venit şi după Olimpiada de Muzică, organizată la Timişoara. Mama unui elev din Iaşi care a participat la Olimpiada de Muzică, la Timişoara, a reclamat condiţiile de cazare dintr-un internat din municipiu, ea afirmând că erau praf, mucegai şi mirosuri respingătoare în internatul în care fiul ei a fost cazat. În replică, Aura Danielescu, inspectorul general al ISJ Timiş, a declarat că aceasta este realitatea din internatele şcolilor, ea precizând că nu a fost depusă nicio plângere privind condiţiile de cazare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.