Filiala municipală a PSD Iaşi, dar şi organizaţia judeţeană a tinerilor din acelaşi partid şi-au anunţat susţinerea pentru liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Mihai Chirica, după ce 56 de primari PSD din judeţ au cerut conducerii partidului schimbarea lui Chirica de la şefia organizaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizaţiei municipale PSD Iaşi, Comitetul Executiv Municipal Iaşi al PSD a analizat situaţia din partid şi a decis cu 90 de voturi din 91 să adopte o rezoluţie privind susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de preşedinte PSD Iaşi şi de vicepreşedinte al PSD.

Totodată, filiala municipală şi-a declarat susţinerea pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu, dar şi pentru păstrarea unităţii partidului.

Aceeaşi decizie a fost luată şi de conducerea filialei judeţene a Tineretului Social Democrat.

"În cursul serii de joi, 16 februarie, a avut loc o şedinţă a conducerii Organizaţiei Judeţene Iaşi a Tineretului Social Democrat. Tinerii social-democraţi au dezbătut şi votat o rezoluţie prin care îşi asumă următoarele obiective şi poziţii: ataşamentul faţă de valorile stângii promovate de PSD, susţinerea democraţiei interne în cadrul PSD, necesitatea reluării dialogului cu cetăţenii şi a unei mai bune comunicări a partidului, susţinerea Guvernului PSD şi a programului de guvernare şi susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de conducere din cadrul PSD”, se arată într-un comunicat al PSD Iaşi.

Pe de altă parte, primarul PSD al comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac, susţine, într-un comunicat de presă, că nu este de acord cu demersul celor 56 de edili PSD din judeţ de a cere schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea filialei judeţene a PSD Iasi.

"Nu am fost de acord cu o parte din colegii mei de a retrage sprijinul politic al preşedintelui PSD Iaşi, Mihai Chirica, şi nu am semnat nicio adresă sau alt document în acest scop. Nu cred că astfel de iniţiative fac bine partidului nostru", a declarat primarul comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.