Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, afirmă că social-democraţii i-au spus "foarte clar" liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că nu vor accepta ca PRO România să meargă la guvernare alături de PSD. "Nu se termină lumea astăzi, aici, la decizia colegilor de la ALDE (...) În unanimitate, repet, Comitetul Executiv Naţional a decis rămânerea la guvernare şi asta vom face"", spue Fifor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la un punct am crezut că înţelegem, o chestiune legată de programul de guvernare, astăzi nu mai sunt atât de convins că am reuşit să înţeleg resorturile intime ale ieşirii ALDE de la guvernare, dar până la urmă este decizia dânşilor, aşa au ales, e drumul pe care au ales să meargă mai departe. Noi am spus un lucru foarte clar şi i-am spus şi astăzi domnului Tăriceanu: nu vom accepta ca PRO România să meargă la guvernare alături de PSD, e un vot al colegilor noştri din PSD şi prim urmare în felul acesta vom continua. Dacă domniile lor au decis să facă o alianţă cu PRO România, dacă domniile lor au ales să-l retragă pe domnul Tăriceanu din postura de candidat şi să-l susţină pe Mircea Diaconu...toate acestea sunt hotărâri cu care astăzi au venit deja, adică să nu încercăm să ne minţim unii pe alţii spunând că astăzi s-a luat decizia", a declarat Mihai Fifor, la ieşirea de la şedinţa CEX al PSD.

El a spus că e decizia colegilor de la ALDE să plece "de lângă un partid puternic, un partid mare de la guvernare", ca să se ducă "lângă un partid aproape inexistent".

El a afirmat că nu ar vrea să se creadă că PSD nu apreciază modul în care ALDE a fost alături în această perioadă, "pentru că nu suntem ipocriţi".

"Colegii de la ALDE au fost corecţi cu noi, ne-au sprijinit în toţi aceşti ani şi am avut o guvernare, zic eu, foarte bună. Dar până la urmă asta este viaţa politică", a declarat Fifor.

El a spus că nu crede că a fost o coaliţie slabă, iar rezultatele guvernării trebuie asumate şi de PSD şi de ALDE.

"Suntem oameni politici şi atunci când avem nevoie de susţinerea unui guvern ne facem calcule, pentru că până la urmă guvernul e politic, el merge penru susţinere în Parlament, numeri vot cu vot, aşa se menţine o guvernare.  (...) Încă o dată: nu se termină lumea astăzi, aici, la decizia colegilor de la ALDE. Dânşii au apucat pe drumul lor, noi ne vedem mai departe de ceea ce ne-am propus", a afirmat Fifor.

Întrebat dacă este pregătit să ajungă în opoziţie, Fifor a spus: "Poate fi şi asta o variantă la un moment dat. Partidele politice sunt fie la putere, fie în opoziţie. Noi nu ne-am propus lucrul acesta, dacă ne propuneam lucrul acesta astăzi votul arăta altfel. În unanimitate, repet, Comitetul Executiv Naţional a decis rămânerea la guvernare şi asta vom face".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.