Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul ministru al Apărării Mihai Fifor afirmat, după ce preşedintele a criticat guvernarea PSD - ALDE, că Iohannis batjocoreşte aniversarea aderării la NATO printr-un discurs politicianist, devalorizat de accentele patologice de demagogie şi de mitomanie, de ură viscerală împotriva celor care-l încurcă în încercarea disperată de a mai obţine un mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele Iohannis batjocoreşte aniversarea aderării României la NATO printr-un discurs politicianist, devalorizat de accentele patologice de demagogie şi de mitomanie, de ură viscerală împotriva tuturor celor care-l încurcă în încercarea disperată de a mai obţine un mandat la Cotroceni, pentru liniştea şi confortul personal. Un preşedinte, care nu a făcut nimic timp de 5 ani pentru români şi pentru România, a reuşit, de la tribuna Parlamentului, într-o şedinţă care trebuia să fie solemnă, să împroşte întreaga asistenţă cu venin şi cu frustrare, silabisind acuzaţii şi minciuni deşănţate la adresa oponenţilor săi politici, dar şi la adresa tuturor românilor care nu agreează viziunea sa ”prezidenţială” asupra realităţilor din România", scrie Firor pe Facebook.

El îl acuză pe preşedinte că, "fără pic de respect pentru eveniment, pentru Armata Romaniei, pentru militarii căzuţi la datorie sub drapelul patriei", a aruncat sărbătoarea aderării la NATO "într-o retorică insalubră, suburbană şi distructivă pentru ţară".

"Acesta este, din păcate, preşedintele României, un personaj care, cu zi ce trece, este tot mai departe de Constituţie, de ţară şi de români", conchide fostul ministru al Apărării

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în Parlament, la aniversarea aderării la NATO, că Guvernarea PSD, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă şi diletantismul, vulnerabilizează România.

"Guvernarea PSD, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă şi diletantismul, vulnerabilizează România", a spus preşedintele.

"Pentru ţara noastră, nu a fost deloc uşoară revenirea la democraţie după epoca neagră a comunismului şi tocmai de aceea merită salutat şi apreciat efortul conjugat al tuturor forţelor politice, al diplomaţiei şi al armatei, care a făcut posibil dezideratul naţional de a aduce România în NATO şi în spaţiul valorilor euroatlantice. Cu atât mai condamnabile sunt acţiunile actualei majorităţi PSD, care, prin asaltul - fără precedent în ultimii treizeci de ani - la adresa statului de drept, riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană", a afirmat preşedintele Iohannis.

În opinia sa, "modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilităţii economice şi financiare a României, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei naţionale, arbitrariul şi lipsa de profesionalism, acestea sunt realele politici ale guvernării PSD. Nu întărirea democraţiei, nu consolidarea justiţiei, nu responsabilitate şi predictibilitate în economie, nu infrastructură care să garanteze inclusiv siguranţa oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD".

"În contextul în care ţara noastră are toate atuurile pentru a fi un pilon al democraţiei şi stabilităţii în regiune, PSD eşuează să se ridice la importanţa acestui moment strategic.Lipsa de respect manifestată de PSD faţă de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiţie decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării. Instanţa de judecată a respins această acţiune nefondată a PSD, care a pus Armata României într-o situaţie delicată din raţiuni strict şi numai politicianiste.Dacă adăugăm şi incapacitatea de a moderniza legislaţia în domeniul securităţii naţionale, avem doar câteva aspecte care arată incompetenţa PSD şi o profundă neînţelegere a ceea ce înseamnă să conduci un stat în care cetăţenii sunt cu adevărat bine protejaţi", a declarat Klaus Iohannis.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.