Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, spune că îi răspunde „ipocritului şi oportunistului suprem al politicii româneşti Dacian Cioloş că şi dumnealui putea să «întărească legislaţia»” şi precizează că referendumul despre care a vorbit Viorica Dăncilă vizează introducerea unor măsuri drastice, precum închisoare pe viaţă sau castrare chimică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îi răspund ipocritului şi oportunistului suprem al politicii româneşti Dacian Cioloş că şi dumnealui putea să «întărească legislaţia», dacă atât a înţeles din mesajul premierului. Aici vorbim de un referendum naţional de consultare pentru introducerea unor măsuri radicale, cum ar fi pedeapsa cu închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică pentru pedofili, violatori şi criminali. Vorbim de măsuri drastice, care să cureţe societatea românească de astfel de fapte monstruoase şi să nu permitem ca ceea ce s-a întâmplat la Olt să se repete vreodată”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Secretarul general al PSD adaugă: „Pentru oameni lipsiţi de o minimă decenţă, ca domnul Cioloş, a făcut premierul Dăncilă apel ca tragedia de la Caracal să nu fie folosită ca instrument politic şi, cu atât mai puţin, electoral. Domnule Cioloş, degeaba aţi fost premier”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, spune că, aşa cum au masacrat legislaţia penală în favoarea infractorilor, Viorica Dancilă şi colegii ei ar putea foarte simplu să o şi repare, iar lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru.

Potrivit Constituţiei şi legii, referendumul naţional poate fi convocat doar de preşedinte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.