Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat, joi, la dezbaterile din plenul reunit pe învestirea noului Guvern, că cei doi ani de guvernare de dreapta nu au fost pierduţi, ci au fost doi ani în care ţara a fost guvernată, în primul an din exterior şi în al doilea an din interior, din propriul guvern. El a cerut partenerilor să lase la o parte orgoliile şi interesele de grup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu aş fi crezut acum un an că la niciun an de la alegeri realităţile noului Parlament cor dicta o majoritate PNL-PSD-UDMR. Nu am creziut lucrul ăsta şi nu mi l-am dorit, Cei doi ani nu au fost pierduţi, ci au fost doi ani în care România a fost guvernată (..) În priml an i se trăgea frâna de mână, în al doilea an i se trăgea frâna de mână din propriul guvern. Guvernul a ajuns în situaţia în care în septembrie a picat”, a spus Fenechiu. El a arătat că aritmetica parlmetară spune că singura soluţie pragmatică, realistă şi înţeleaptă este un guvern de largă coaliţie. ”Suntem în momentul zero, cel mai important nu e să să clamăm măsurile, ci să le spunem românilor adevărul, să venim cu măsuri raţionale, realiste. Una peste alta, la finalul unei guvernări, când românul apreciază guvernarea, el se uită ce influenţă are asupra niveului de trai, dacă are infrastructură”, a spus senatorul PNL. Senatorul a continuat: Haideţi, la început de drum, să fim oneşti, să spunem care sunt soluţiile, să îi lsăm pe oameni să lucreze şi să ducem România înainte”. El a precizat că viitorul acestui guvern şi viitorul României pe termen scurt şi mediu depinde foarte mult de onestitatea în care intrăm în această guvernare. ”Să lăsăm la o parte orgoliole şi interesele de grup, şi să susţinem interesele tuturor românbilor. (...) Românii vor aprecia demersul nostru, indiferent că sunt de dreapta, de stânga, indiferent ce au crezut la alegerile din 2016 şi cum văd noua majoritate”, a spus în final Daniel Fenechiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.