Consiliul director al FDGR îşi exprimă "dezacordul şi revolta faţă de modul netransparent” în care a ost adoptată ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale, respinge dezincriminarea abuzului în serviciu şi afirmă că modul în care a acţionat Guvernul Grindeanu "nu corespunde unei democraţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul director al FDGR a transmis, miercuri, un comunicat de presă în care îşi exprimă "dezacordul şi revolta faţă de modul netransparent în care a fost adoptată ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale”.

De asemenea, conducerea FDGR respinge dezincriminarea abuzului în serviciu în varianta propusă de Guvern.

"FDGR consideră că orice modificare a legislaţiei necesită în prealabil o analiză reală a argumentelor pro şi contra unor modificări cât şi a unei dezbateri solide. În acest sens, consideră că avizul CSM ar fi fost obligatoriu şi lipsa lui reprezintă un viciu grav în adoptarea acestor acte normative. Modul de a acţiona a Guvernului Grindeanu nu corespunde unei democraţii dintr-o ţară membră a Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Preşedintele Klaus Iohannis a propus miercuri, la şedinţa plenului CSM, pe care o prezidează, să discute sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea, marţi seară, a proiectului pentru modificarea codurilor penale, în condiţiile în care plenul CSM se întruneşte miercuri dimineaţă pentru a-l aviza, reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.