Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, marţi, făcând o comparaţie între Moldova şi Ardeal, că Ardealul se dezvoltă mai repede pentru că acolo politicienii nu s-au împuns, ci s-au pus la aceeaşi masă în privinţa proiectelor importante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De 30 de ani, tot ne plângem că Ardealul se mişcă mai bine şi că îşi face agenda privind dezvoltarea mult mai repede decât Moldova. Aşa este. Ardealul s-a pus mult mai des la aceeaşi masă şi au găsit acolo un vocabular comun atunci când a fost vorba despre dezvoltare. Ardealul nu s-a împuns, nu s-a aruncat peste bordul navei. Disputele politice, fie ele cât de ascuţite, se fac atunci când faci politică. Discuţiile administrative se fac la aceeaşi masă, urmărind acelaşi interes”, a declarat, marţi, edilul Mihai Chirica.

Acesta a făcut afirmaţiile, într-o conferinţă de presă, susţinută împreună cu şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, în cadrul căreia cei doi au anunţat că a fost găsit în zona Copou un teren de 12.000 de metri pătraţi pentru construcţia noii opere din Iaşi.

Mihai Chirica a precizat că acest teren nu există de azi sau de ieri, sugerând că atunci când există colaborare între instituţii pot fi găsite soluţii.

”Vrem să ieşim din sfera politizării acestui subiect. Am cerut sprijinul Consiliului Judeţean şi l-am găsit”, a declarat Mihai Chirica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.