Guvernul a aprobat, miercuri printr-un memorandum, componenta instituţională a României în Comitetul de Monitorizare aferent Programului lnterreg VI-A NEXT România-Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Memorandumul propune componenţa instituţională a României în Comitetul de monitorizare aferent Programului Interreg VI-A NEXT România – Republica Moldova, care va răspunde de eficienţa şi implementarea acestui program la care România participă ca partener în cadrul componentei de cooperare transfrontalieră la graniţele externe ale Uniunii Europene şi este Autoritate de Management, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

În aria eligibilă a programului  sunt cuprinse patru judeţe din România (Iaşi, Vaslui, Botoşani şi Galaţi), precum şi întregul teritoriu al Republicii Moldova, care vor beneficia în perioada 2021-2027 de asistenţă financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe şi proiecte de cooperare teritorială europeană (transfrontalieră, transnaţională şi interregională), având ca scop dezvoltarea echilibrată a întregului teritoriu comunitar, prin încurajarea cooperării şi schimbului de bune practici în toate regiunile UE.

După ce Comisia Europeană a aprobat la sfârşitul anului trecut Programul Interreg VI-A NEXT România – Republica Moldova şi având în vedere calendarul de implementare foarte strâns, aprobarea componenţei instituţionale a Comitetului de monitorizare este importantă pentru ca acest comitet să-şi înceapă activitatea şi să poată aproba documentele necesare lansării apelurilor pentru propuneri de proiecte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.