Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunţă miercuri că a cerut sancţionarea oligarhilor pro-ruşi Plahotniuc şi Şor la următoarea reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre UE. El arată că situaţia de la Chişinău ne priveşte direct şi nu putem asista pasiv, nu mai putem amâna măsurile care se impun, adăugânsd că ”nu facem decât să permitem acoliţilor lui Vladimir Putin şi regimului criminal de la Kremlin să genereze încă o criză la graniţele României şi ale Uniunii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am cerut sancţionarea oligarhilor pro-ruşi Plahotniuc şi Şor la următoarea reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre UE. Am transmis solicitarea mea şi către preşedinţia suedeză a Consiliului - oligarhii trebuie să primească urgent interdicţia de a călători în UE şi mai ales trebuie să le confiscăm averile cu care plătesc acţiuni anti-democratice, prin care pun în pericol statul de drept şi guvernarea aleasă liber de către cetăţenii Moldovei prin vot”, a transmis eurodeputatul.

Vlad Gheorghe arată că nu e prima dată când solicită oficialilor UE să ne alăturăm Statelor Unite şi Marii Britanii care i-au sancţionat deja pe Plahotniuc şi Şor pe teritoriile lor.

”Situaţia de la Chişinău ne priveşte direct, nu putem asista pasiv, nu mai putem amâna măsurile care se impun. Nu facem decât să permitem acoliţilor lui Vladimir Putin şi regimului criminal de la Kremlin să genereze încă o criză la graniţele României şi ale Uniunii. Moldova merită tot sprijinul european, iar cetăţenii care au ales prin vot un viitor mai bun merită ca noi toţi să ne onorăm promisiunea de a-i primi alături de noi unde le e locul - în marea familie europeană”, mai arată europarlamentarul..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.