Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a declarat, marţi, că România este legată de Bulgaria şi pentru a putea să avem un vot pozitiv pe Schengen trebuie să ne asigurăm că veto-ul aplicat Bulgariei de Olanda este ridicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Negrescu a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că nu ar putea spune că avem un nou refuz în cazul aderării la Schengen.

”În momentul de faţă, România este legată de Bulgaria şi pentru a putea să avem un vot pozitiv trebuie să ne asigurăm că veto-ul aplicat Bulgariei de Olanda este ridicat, şi pentru a face acest lucru suntem condiţionaţi de noul Parlament olandez care îşi preia puterile chiar zilele următoare, chiar mâine. Sperăm ca de îndată ce acel veto aplicat Bulgariei va fi ridicat, automat avem şi o şansă pentru un vot pozitiv pentru ţara noastră”, a spus europarlamentarul PSD.

Negrescu a precizat că tot timpul calendarul a fost influenţat de aceste circumstanţe, însă ”există premise pozitive ca Parlamentul din Olanda să îşi ridice veto-ul”.

Europarlamentarul a explicat că, pe de o parte, premierul Rutte depinde de susţinerea României şi Bulgariei pentru a deveni secretar general al NATO şi pe de altă parte, Olanda a realizat un raport privind statul de drept din Bulgaria, aceasta fiind principala reticenţă iar acest raport este pozitiv, astfel că Olanda nu mai are niciun motiv să se opună aderării Bulgariei la Schengen.

Întrebat dacă mai avem o şansă să aderăm la Schengen anul acesta, Victor Negrescu a spus: ”Eu cred că există şanse dar nu depinde doar de noi. Dacă ar depinde doar de noi, ar fi foarte simplu. Depinde de Bulgaria, de modul în care partenerii europeni ne vor spriji pe mai departe şi eu insist pentru o aprobare tacită, la nivel european, până la finele anului, este o formulă agreată de toţi partanerii”, a menţionat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.