PSD anunţă, luni, că europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, în contextul eforturilor sale pentru sprijinirea educaţiei, culturii şi tinerilor în timpul crizei COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales, astăzi, vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură (CULT) din Parlamentul European, ca urmare a eforturilor sale din ultimele luni privind dezvoltarea de proiecte şi iniţiative în domeniu în contextul crizei COVID-19. De altfel, Victor Negrescu a fost desemnat raportor al comisiei CULT privind construirea politicilor europene în domeniul educaţiei digitale, acesta reuşind, de la preluarea mandatului de europarlamentar, în luna februarie, să lanseze o iniţiativă publică semnată de zeci de europarlamentari şi personalităţi publice în vederea susţinerii educaţiei, să creeze prima tabletă educaţională românească, să iniţieze mai multe platforme de sprijin pentru educaţie şi cultură,  şi să propună recent o rezoluţie a Parlamentului European, ce urmează a fi votată în luna octombrie, cu scopul de a solicita o acţiune comună la nivel european pentru educaţie”, a transmis, luni, PSD, printr-un comunicat de presă.

”Educaţia trebuie să devină o prioritate la nivel european şi baza pe care se clădeşte viitorul Europei. Avem nevoie de investiţii majore în zona de educaţie, tineret, cultură, sport şi media, pentru ca sentimentul de a fi cu toţii europeni să devină realitate. Acolo unde statele membre eşuează, cum din păcate este cazul în România, Uniunea Europeană trebuie să intervină cu expertiză şi resurse pentru ca toţi europenii să aibă şanse egale. Nu în ultimul rând, îmi propun ca prin această nouă responsabilitate să contribui la asigurarea unei voci mai puternice a României în plan european”, a declarat Victor Negrescu după alegerea sa ca vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură.

Potrivit PSD,  Victor Negrescu a construit iniţiative menite să combată inegalităţile din sistemul de educaţie, să ajute la recuperarea, de către România, a decalajelor din acest domeniu, precum şi să susţină accesul elevilor şi al profesorilor la resurse educaţionale online.

”Eurodeputatul a iniţiat, de asemenea, un proiect pilot în valoare de 1.200.000 Euro privind accesul la educaţie digitală în zonele fără conectivitate (în mod special pentru elevii, studenţii şi profesorii din mediu rural, montan, zonele izolate) şi a creat European Education Alliance, o platformă intersectorială şi transpartinică pentru susţinerea educaţiei”, a mai transmis PSD.

Victor Negrescu a solicitat în numele grupului S&D din Parlamentul European alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural şi creativ, a mobilizat, în jurul apelului său pentru acces egal la educaţia digitală, europarlamentari din 13 ţări membre aparţinând mai multor grupuri politice şi a propus o serie de soluţii utile la nivelul României şi al UE pentru a preveni adâncirea inegalităţilor din domeniul educaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.