Europarlamentarul PMP Eugen Tomac prezintă un document care arată că Austria nu a operat o serie de modificări legislative ce ţin de implementarea legislaţiei Schengen el precizând că acest document anulează poziţia Austriei în ceea ce priveşte extinderea spaţiului de circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Documentul care anulează poziţia Austriei în ceea ce priveşte extinderea Schengen. Cancelarul Nehammer a justificat boicotul privind accesul României în spaţiul Schengen acuzând ţara noastră şi Bulgaria că nu avem capacitatea de a gestiona frontierele UE conform legislaţiei Schengen. Doar că aflăm de la Consiliul Uniunii Europene că acesta a adoptat, pe 19 decembrie 2022, o decizie prin care îi cere Austriei să aplice legislaţia Schengen şi să remedieze deficienţele constatate de către Comisia Europeană în raportul de evaluare realizat în 2020 în ceea priveşte respectarea legislaţiei Schengen privind returnarea”, spune europarlamentarul PMP.

Potrivit lui Eugen Tomac, ”documentul adoptat scoate în evidenţă faptul că Austria nu a operat o serie de modificări legislative ce ţin de implementarea legislaţiei Schengen”.

”În acest sens, Recomandarea Consiliului Uniunii Europene cere expres Austriei să modifice legislaţia internă şi să transpună Directiva privind returnarea în conformitate cu jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Cel puţin cinci articole din Directiva 2008/115/CE trebuie implementate în legislaţia austriacă privind intrarea şi returnarea, aspecte ce reprezintă deficienţe majorare în implementarea legislaţiei europene cu privirea la gestionarea migraţiei. În concluzie, acest document demonstrează cât se poate de clar şi de limpede că Austria nu şi-a adaptat legislaţia internă pentru a gestiona eficient problematica migraţiei, fapt constatat încă din 2020 de către Comisia Europeană”, afirmă eurodeputatul român.

Eugen Tomac menţionează că ”toate acuzaţiile la adresa României au avut la baza o teză falsă”.

”Problematica imigranţilor din Austria este de fapt o problemă veche internă, şi nu una descoperită recent de Nehammer care, înainte de a fi cancelar, a fost ministru de Interne şi avea obligaţia să-şi alinieze legislaţia internă la cea europeană. Acest document reprezintă încă o probă în plus în cazul în care vom ataca, la Curtea de Justiţiei a Uniunii Europene, votul din Consiliul JAI din 8 decembrie 2022. Vot prin care Austria ne-a îngrădit nejustificat dreptul de a circula liber prin Uniunea Europeană”, mai spune el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.