Grupul Verzilor/ALE l-a ales pe Nicu Ştefănuţă în funcţia de vicepreşedinte, anunţă europarlamentarul. Acesta este primul europarlamentar român membru al Grupului Verzilor din Parlamentul European şi primul europarlamentar din Europa de Est ales în această funcţie. În lupta pentru rolul de Vicepreşedinte s-au înscris trei candidaţi, Nicu Ştefănuţă fiind ales cu 35 de voturi, adică jumătate din sufragii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul Verzilor din Parlamentul European este al patrulea ca mărime şi numără 71 de eurodeputaţi din mai multe state din Uniunea Europeană. Cu doi co-preşedinţi, din Belgia şi Germania, Grupul Verzilor are în forumul de conducere şi un român, în rolul de vice-preşedinte, se precizează în comunicat. „Aceasta nu este doar o victorie personală, ci o victorie colectivă pentru toţi cei care cred în lupta pentru mediu, pentru justiţie socială, pentru egalitate şi respect. Mai înseamnă şi că Verzii Europeni dau încredere proiectului nostru în România. Partidele politice de la putere sunt aceleaşi care au guvernat România de la Revoluţie, nume diferite, scheme diferite, dar aceiaşi oameni. Resursele naturale, pădurile noastre, oraşele noastre au devenit monedă de schimb în scheme corupte pentru a-i îmbogăţi pe unii sau pe alţii. Este timpul pentru o politică verde adevărată în România” a declarat Nicu Ştefănuţă. Grupul Verzilor militează pentru o economie mai curată care nu poluează, care are grijă de sănătatea europenilor şi care pune pe prim plan cetăţeanul de rând. Pactul Verde European are la origine munca de ani de zile a europarlamentarilor din Grupul Verzilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.