Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că apreciază foarte mult eforturile ministrului Muncii Marius Budăi de a îmbunătăţi viaţa pensionarilor din Romania, precizând că a vorbit despre reticenţa Comisiei Europene de a modifica PNRR bazându-se pe comunicarea publică a CE, fără a fi factor de decizie pe acest subiect. Precizările Corinei Creţu vin după ce ministrul a declarat că s-a săturat "de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Apreciez foarte mult eforturile domnului ministru  Marius Budai de a îmbunătăţi viaţa pensionarilor din Romania, în faţa enormelor dificultăţi cu care aceştia se confruntă ca urmare a exploziei preţurilor, a inflaţiei, a sărăciei cronice. În interviul acordat postului PRIMA TV, am vorbit despre reticenţa Comisiei Europene de modificare a PNRR, dar îmi doresc din tot sufletul ca Guvernul României sa reuşească să introducă propunerile sale privind voucherele pentru alimente", a transmis Corina Creţu, subliniind că nu mai face parte din Comisia Europeana, nu este factor de decizie, ci a citat doar o comunicare publică a Comisiei Europene. 
 
Fostul comisar european afirmă că pensionarii merită o viaţă mai bună şi că sprijină intru totul eforturile ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor.
Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, duminică, la Antena 3, despre renegocierea PNRR în privinţa pensiilor, că el s-a săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face. Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politiza salarială, de pensii, a mai spus Budăi.
”Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face”, a spus ministrul, afirmând că a avut o discuţie despre procentul din PNRR pentru pensii şi cu comisarul european pe Muncă. 

El a continuat: ”Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul. Nu modificat, haideţi să clarificăm, modificare poate înseamnă prea mult. (..) Nu ne dorim să scoatem o reformă şi să introducem altă efortă, nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR-ului, dar anumite tâmpenii, şi o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări, fără niciun fel de profesionalism, să scrii tu într-un document oficial al României, către Comisia Europeană, să foloseşti expresia pensii speciale, putem folosi oricine, în comunicarea publică, nu specialişti, nu eu, oricine altcineva, jurnalişti, cetăţenii care nu au legătură cu sistemul de pensii. (..) dar nu un Guvern care îşi asumă o reformă până în 2070”, a spus el. 

Anterior, Corina Creţu afirmase, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, că  înţelege „eforturile pe care le face domnul ministru al Muncii şi îngrijorarea sa faţă de explozia aceasta de preţuri şi modul în care fac faţă pensionarii”; însă consideră că problema în această privinţă poate fi rezolvată mai rapid prin compensări de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte voucherele de 50 de euro pe care Guvernul a promis că le va acorda persoanelor aflate în situaţii dificile, eurodeputatul spune:„Până la ora actuală, din câte ştiu eu, nu există un aviz pozitiv al Comisiei Europene în legătură cu aceste vouchere”. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.