Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană consideră că nu se va putea uita uşor imaginea eurodeputaţilor bulgari, unguri, polonezi şi de alte naţionalităţi care încercau să apere, prin votul lor, România, în timp ce eurodeputaţii PNL votau împotriva propriei naţiuni, concluzia ei fiind că România a fost privită la Bruxelles ca o ţară dezbinată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu se va putea uita uşor imaginea eurodeputaţilor bulgari, unguri, polonezi şi ai altor naţionalităţi, care încercau să apere, prin votul lor, România, în timp ce eurodeputaţii PNL votau împotriva propriei naţiuni. A fost o lecţie pe care Europa ne-a predat-o în acea zi, lecţie pe care, din păcate, PNL şi Opoziţia din România nu vor avea vreodată capacitatea să o înţeleagă. Liderii Opoziţiei sacrifică interesul naţional pentru interesul lor mărunt, electoral" spune Zoană, cea care a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă în Parlamentul European.

Ea susţine că a existat şi o imagine bună a României, "proiectată la Bruxelles doar prin prisma eforturilor actualului Guvern – imaginea unei ţări care a obţinut una dintre cele mai mari creşteri economice la nivelul întregii Uniuni Europene, o ţară care şi-a permis creşterea salariilor şi pensiilor într-un an în care economiile altor ţări europene s-au contractat de la un trimestru la altul".

"România a avut anul acesta o imensă oportunitate pe care nu şi-a putut-o valorifica pe deplin din cauza forţelor politice care formează Opoziţia – oportunitatea de a se prezenta Europei ca o ţară unită, cu oficiali uniţi în jurul interesului naţional.Din păcate, România a fost percepută la Bruxelles, în An Centenar, la 100 de ani de la Marea Unire, ca o ţară dezbinată, cu europarlamentari care iniţiază şi votează rezoluţii împotriva propriei ţări. Această imagine nu se va uita uşor, nici la vârful Uniunii Europene şi, sper, nici în rândul alegătorilor care vor fi chemaţi din nou la urne în primăvara anului viitor", afirmă Zoană.

Conform europarlamentrului PSD, România a fost anul acesta ţinta propriilor reprezentanţi, cei care în 2018 au ocupat fotolii în Parlamentul European doar pentru un singur scop: acela de a-şi ataca propriul stat, propria naţiune.

"Singura ”realizare” a eurodeputaţilor Opoziţiei a fost, anul acesta, aceea de a iniţia o rezoluţie împotriva propriei ţări, rezoluţie pe care au votat-o, la ordin, fără să le pese nici de interesul naţional, nici de opinia alegătorilor care îi trimiseseră, prin votul lor, în Parlamentul European pentru a le proteja interesele", conchide ea, declarându-se convinsă că în 2019 România va avea o Preşedinţie de succes la nivelul Consiliului Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.