Preşedintele Executiv al PMP Eugen Tomac critică într-o postare pe Facebook incidentul de vineri dimineaţă, de la metrou, când un tren a rămas blocat între staţii după ce un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină şi a produs un scurtcircuit, amintind că directorii Metrorex demişi erau numiţi tot PSD, concluzia sa fiind că vieţile bucureştenilor ar fi mai în siguranţă dacă PSD ar părăzi guvernarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vieţile şi destinele cetăţenilor Capitalei ar fi mai în siguranţă dacă PSD ar părăsi cât mai curând guvernarea. Nu poţi să arunci vina pentru un incident la metrou pe unul sau pe câţiva directori când tu, PSD, ai fost la putere cinci ani din ultimii şase", scrie Tomac.

El remarcă "elanul" noului ministru PSD al Transporturilor în a demite directorii companiilor de transport pe care le are în subordine, dar ţine să precizeze că "cei demişi tot de partidul-stat fuseseră numiţi".

În opinia preşedintelui executiv al PMP este inadmisibil să fie puse vieţile oamenilor în pericol şi îi cere ministrului Felix Stroe să comunice ce măsuri de fond a dispus, astfel încât "asemenea incidente să nu mai aibă loc şi transportul cu metroul să nu pună în pericol vieţile bucureştenilor".

Circulaţia metroului a fost oprită, vineri dimineaţă, timp de peste două ore, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozăveşti, după ce un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină şi a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, Metrorex spunând că oamenii au fost evacuaţi în siguranţă.

În urma incidentului, ministrul Transporturilor Felix Stroe i-a demis pe directorul general al Metrorex Marin Aldea şi pe directorul de exploatare Liviu Dinu. 

Ministrul Transporturilor a mai arătat că va începe o anchetă la Metrorex, coordonată de un secretar de stat, care va verifica dacă lucrările de întreţinere sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac în realitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.