PMP nu agreează ideea organizării de alegeri parlamentare anticipate, a declarat, joi, la RFI, liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, care a precizat că la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru instalarea unui Guvern politic de tranziţie, până la scrutinul parlamentar la termen, de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Tomac spune că PMP militează pentru un Guvern politic, după succesul moţiunii de cenzură: ”Milităm pentru un Guvern politic (...). Vrem să vedem exact care sunt propunerile preşedintelui. Suntem categoric împotriva ideii de a organiza alegeri anticipate, în condiţiile în care avem deja alegeri locale peste şase luni de zile, anul viitor şi alegeri parlamentare la termen. Nu cred că este realist să insistăm pe alegeri anticipate acum”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după ce Guvernul Dăncilă a picat, ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură, că ”astăzi a câştigat România”. El a exclamat ”Rezolvat!”.

Preşedintele a felicitat PNL şi celelalte partide de opoziţie.

Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări vineri, de la oora 11:00, pentru desemnarea unui nou Guvern şi pentru a vedea poziţia acestora faţă de alegerile anticipate.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.