Deputatul PMP Eugen Tomac a scris marţi seara, pe Facebook, că PSD „loveşte din plin în inima democraţiei româneşti ştergând cu buretele tot ceea ce înseamnă hoţie în această ţară”, în urma deciziei Guvernului de a adopta proiectul de lege privid graţierea şi ordonanţa de urgenţă care vizează modificarea Codurilor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PSD face ce ştie mai bine, loveşte din plin în inima democraţiei româneşti ştergând cu buretele tot ceea ce înseamnă hoţie în această ţară! Rămânem pe baricade şi luptăm pentru o Românie fără ticăloşi şi politruci ahtiaţi după banii publici”, a afirmat Eugen Tomac.

Guvernul a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

El a precizat că acest proiect de lege privind graţierea unor pedepse va merge ţn procedură de urgenţă în Parlament, alături de un alt proiect de lege adoptat marţi seară de Guvernul Grindeanu.

Ministrul Justiţiei a spus că cel de-al doilea proiect de lege vizează modificarea Legii privind executarea pedepselor.

"Am modificat o iniţiativă a vechiului Guvern pe care am pus-o în concordanţă cu conducerea ANP, astfel încât să fie uşor aplicată. Este vorba de recursul în compensare la fiecare zece zile, pentru cei care sunt în penitenciar, cu câte o zi. La 30 de zile câştigă câte 3 zile. Am venit în completarea acestor măsuri cu alocarea unor resurse suplimentare pentru creşterea cu 50% a normei de hrană şi asigurarea implementării proiectelor de investiţii în acest an a două penitenciare cu câte 1.000 de locuri la Caracal (Olt) şi Berceni (Prahova)", a spus Florin Iordache.

El a susţinut că aceste proiecte de lege au fost adoptate doar pentru a "evita o hotărâre pilot la CEDO".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.