Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac a solicitat marţi Comisiei Europene să se îndrepte împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în urma votului negativ privind aderarea la Schengen. Veto-ul Austriei trebuie anulat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, a transmis eurodeputatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
"Am solicitat astăzi, oficial, Comisiei Europene să se îndrepte împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a apăra principiile şi valorile evocate în Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene”, a afirmat Tomac. 
 
Potrivit preşedintelui PMP, ”României şi cetăţenilor ei le sunt încălcate drepturi fundamentale ale Uniunii Europene: libertatea de circulaţie a persoanelor şi libertatea de circulaţie a bunurilor”.
 
”Prin urmare, Comisia Europeană are obligaţia să acţioneze spre a aplica litera şi spiritul legii!", mai spune el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.