Europarlamentarul PMP Eugen Tomac este de părere că un argument credibil împotriva proiectului european va încuraja forţele extremiste nu doar în România, ci în întreaga Europă. Tomac susţine, despre liderul AUR George Simion, că nu a avut niciun loc de muncă şi s-a întrebat cum poate să spună cineva care nu a realizat nimic că poate schimba destinul unei naţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, la emisiunea Insider Politic difuzată, sâmbătă, de Prima TV, dacă blocajul Schengen va creşte scorul AUR la alegerile de anul viitor, europarlamentarul Eugen Tomac s-a referit la încurajarea forţelor extremiste.
 
”Orice argument credibil împotriva proiectului european încurajează forţele extremiste la nivelul întregii Uniuni Europene, nu doar în România. Şi în mod clar formaţiunea care capitalizează cel mai mult din acest discurs radical, destul de sălbatic, din punctul meu de vedere, împotriva proiectului european şi împotriva NATO este acest partid. Nu poate nega nimeni această realitate”, a răspuns Tomac.
 
Europarlamentarul PMP a explicat că rolul politicienilor ancoraţi în realitate este să le spună oamenilor că altă opţiune decât Uniunea Europeană nu avem.
 
”Aici este rolul politicienilor patrioţi, dar ancoraţi în realitate, noi altă opţiune decât Uniunea Europeană nu avem. Trebuie să ne uităm la Serbia. Dacă vrem să ajungem în situaţia în care este Serbia astăzi, atunci trebuie să îi susţinem pe cei care spun toate minciunile din lume, doar pentru a capitaliza votul oamenilor pe nedrept mulţumiţi de actuala clasă politică, dar discursul radical întotdeuna suscită interes. Am văzut în Marea Britanie ce înseamnă să fii populist, să vinzi de dimineaţă până seara minciuni, dar după ce a apărut Brexitul, cei care l-au susţinut au dispărut complet din spaţiul public. Cam acelaşi lucru se poate întâmpla şi în România, să vină un grup de demagogi care promovează tot felul de teorii ale conspiraţiei şi, evident, după ce capitalizează nu sunt în stare să facă nimic, fiindcă sunt oameni care nu pot să spună despre ei nimic că au făcut în viaţă”, a declarat Tomac.
 
Eugen Tomac s-a referit şi la liderul AUR George Simion, despre care a spus că nu a avut niciun loc de muncă.
 
”Simion, de exemplu, el nu a avut niciun loc de muncă, el nu a muncit nimic până acum. Cum poate cineva care nu a realizat nimic să spună că poate schimba destinul unei naţiuni? Dar trăim într-o eră în care datul din gură şi tricolorul pus la gât prinde şi evident că este rolul politicienilor din această ţară să construiască o alternativă credibilă la ceea ce avem acum pe scena politică”, a adăugat Tomac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.