O dezbatere Iohannis-Dăncilă nu ar strica, declară la RFI preşedintele PMP, Eugen Tomac, în opinia căruia o asemenea confruntare între candidaţii din turul secund al alegerilor prezidenţiale este un lucru firesc într-o democraţie. Totodată, Tomac anunţă că nu se poate pune problema ca PMP să o susţină pe Viorica Dăncilă în turul al doilea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Tomac o critică pe Viorica Dăncilă, dar consideră că o dezbatere între ea şi Klaus Iohannis ar fi utilă: ”Plec de la premisa că tot ceea ce a spus preşedintele Iohannis este adevărat. Doamna Dăncilă reprezintă tot ce este mai rău în politică (...), însă în democraţie este esenţial să treci peste lucruri care te despart fundamental de adversar şi să mergi către cetăţeni, să le demonstrezi că diferenţa între prezent şi viitor este fundamentală. Oamenii au nevoie de acest exerciţiu. Eu sunt adeptul dezbaterii, dar tocmai pentru că cred în aceste valori esenţiale într-o societate democratică şi anume dezbaterea prin care încerci să pui în evidenţă lucruri care te diferenţiază fundamental de adversar”.

Liderul PMP şi-ar dori o dezbatere Iohannis-Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale: ”Consider că este un lucru firesc în democraţie. Nu vreau să se înţeleagă că-i ţin partea doamnei Dăncilă, că nu voi merge la vot să votez niciodată cu un om politic care reprezintă un profil de mediocritate în politică (...). Mie mi-ar plăcea să existe o asemenea confruntare, în care preşedintele Iohannis să o prezinte exact aşa cum este. Cred că nu ar strica o asemenea confruntare”.

De asemenea, Tomac anunţă că membrii şi susţinătorii PMP vor da în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale un vot categoric de susţinere a candidatului care trebuie să o elimine într-un mod cât mai ferm pe Viorica Dăncilă din viaţa politică. 

În opinia lui Eugen Tomac, nu se poate pune problema ca PMP să o susţină pe Viorica Dăncilă în turul secund al alegerilor prezidenţiale: ”În nici un caz nu putem susţine un om pe profilul doamnei Dăncilă. În nici un caz nu putem susţine ca partid de dreapta un candidat de stânga. Avem multe puncte comune cu colegii din PNL, suntem împreună în Partidul Popular European în cadrul UE, dar această decizie o vom lua în cadrul Consiliului Executiv Naţional, legat de cât de mult ne vom implica în campanie”.

Eurodeputatul precizează că voturile alegătorilor PMP vor merge către Klaus
Iohannis, în turul al doilea: ”În mod clar, membrii şi susţinătorii noştri vor merge
la vot şi vor da un vot categoric de susţinere a candidatului care trebuie să o
elimine într-un mod cât mai ferm pe Dăncilă din viaţa politică”.​​

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.