Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat miercuri că linia de metrou care va lega Capitala de Aeroportul Internaţional Otopeni nu va fi finalizată în vara anului 2023 şi probabil nici prea curând după această dată, în condiţiile în care suntem în continuare la fază de proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Deşi Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziţie banii, linia de metrou spre aeroportul din capitală este în continuare doar un proiect. Lucrările urmau să înceapă în a doua parte a anului trecut, după ce Comisia aprobase, în februarie 2019, alocarea a peste 517 milioane de euro pentru construirea unei secţiuni de 6 km din totalul de 14 km a magistralei M6”, a scris Eugen Tomac miercuri pe Facebook. 
 
Acesta a adăugat că a adresat o întrebare Comisiei Europene privind stadiul proiectului, iar răspunsul a fost că achiziţia de terenuri nu este încheiată.
 
„Suntem la mijloc de 2020 şi situaţia este neschimbată. Prin urmare, am adresat Comisiei Europene o întrebare referitoare la stadiul acestui proiect. Răspunsul oferit de comisarul european pentru coeziune şi reforme, doamna Elisa Ferreira, este lămuritor. Achiziţia de terenuri nu este încheiată. Contractul de proiectare şi construcţie cuprins între staţiile 1 Mai şi Tokyo: în curs de desfăşurare a procedurii de achiziţii publice.Contractul de proiectare şi construcţie a staţiei Tokyo în direcţia Otopeni: în curs de examinare de către autoritatea contractantă”, a completat europarlamentarul PMP.
 
Eugen Tomac a mai spus că întârzirea demarării lucrărilor va duce la o întârziere în finalizarea proiectului. 
 
„Fireşte, întârzierea începerii lucrărilor va însemna întârzierea finalizării proiectului. Prin urmare, nu vom avea metrou spre Otopeni în vara lui 2023 şi probabil nici prea curând după această dată”, a conchis preşedintele PMP.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.