Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă, sâmbătă, în, în şedinţa Consilului European din această săptămână nu a existat nicio referire la extinderea Schengen în 2023. ”Am înregistrat un eşec de proporţii”, afirmă Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum am anunţat în urmă cu două zile, în Consiliul European de joi nu s-a discutat oficial nimic despre extinderea Spaţiului Schengen în 2023. Nicio referire la România sau Bulgaria. Discuţiile bilaterale din pauze sau solicitările noastre, exprimate prin preşedintele care ne îndemâna să nu facem nimic, nu au fost auzite de nimeni”, a scris, sâmbătă, pe FAcebook, liderul PMP, eugen Tomac.  

Potrivit acestuia, concluziile Consilului European sunt clare şi au avut o singură menţiune la Schengen, care se referă la Croaţia, căreia i-au urat bun venit în spaţiul de libera circulaţie al Uniunii Europene.  

”Acesta este crudul adevăr, am înregistrat un eşec de proporţii, o umilinţă cruntă pe linie. Dar, evident, vina e la alţii”, a mai scris Tomac.  

Aderarea României la Schengen a fost blocată, prin veto, de Austria, în Consiliul JAI.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.