Liderul PMP, Eugen Tomac, afirmă că decretarea stării de urgenţă de către preşedintele Iohannis este decizia corectă, dar aceasta nu trebuie să creeze panică în rândul populaţiei.”Este doar o procedură constituţională care permite Executivului să acţioneze cu mai mare celeritate şi mai ferm”, a transmis Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Tomac afirmă, sâmbătă, că decretarea stării de urgenţă este decizia corectă, din trei motive.

”1. Se pot lua măsuri mai tranşante în stoparea avansului epidemiei în conformitate cu OUG 1/1999.

2. Armata poate fi mobilizată pentru a ajuta autorităţile civile în impunerea respectării deciziilor dispuse de la nivel guvernamental.

3. Pot fi luate, în vederea limitării epidemiei, măsuri de restrângere a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”.

Tomac afirmă că suntem cam printre ultimele ţări din UE care au dispus o astfel de măsură.

”Poate, de-acum înainte, cei din PNL vor începe să asculte şi de ceilalţi care vin cu propuneri constructive, nefiind ei deţinătorii adevărului absolut. Starea de Urgenţă nu trebuie să genereze în niciun fel panică. Este doar o procedură constituţională care permite Executivului să acţioneze cu mai mare celeritate şi mai ferm decât a făcut-o până acum. Încă o dată, PMP face apel către români să rămână calmi şi să urmeze instrucţiunile venite din partea autorităţilor statului. Chiar dacă vor exista pârghii de acţiune ale instituţiilor statului pentru a se asigura că se respectă măsurile de izolare şi carantină, asta nu înseamnă că nu este în continuare nevoie de o cooperare voluntară din partea românilor”, a mai transmis Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, că va decreta stare de urgenţă începând de săptămâna viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.