Liderul PMP, Eugen Tomac, a atras atenţia, marţi seară, că România se îndreaptă spre o recesiune, având în vedere măsurile pe care le pregăteşte Guvernul pentru a trece de impasul economic. Preşedintele PMP a adăugat că nimeni nu se supără dacă premierul Marcel Ciolacu şi-ar depune mandatul, în aceste condiţii. El a precizat că PNL şi PSD sunt în egală măsură vinovate de această situaţie, deoarece cele două partide se află la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Primul lucru pe care trebuia să îl facă Ciolacu, să anunţe că îl dă afară din Guvern pe Câciu, cel care a croit proiectul de buget care a dus situaţia în această prăpastie. Asta este prima regulă. A doua chestiune, să vii să pozezi acum în lider de opoziţie, când tu eşti la guvernare de doi ani, mi se pare o sfidare, o sfidare la adresa a 20 de milioane de cetăţeni români, pentru că ei, PSD şi PNL, au guvernat până acum foarte prost şi acum, când constată că nu mai au bani la bugetul de stat pentru a-şi mulţumi clientela politică, inventează tot felul de taxe şi impozite noi”, a declarat Eugen Tomac, la B1 TV, marţi seară.
 
Preşedintele PMP consideră că a pune poveri pe români, ar însemna ”o lovitură teribilă”, iar din această cauză, cel mai bine pentru ţară ar fi ca premierul Marcel Ciolacu să îşi depună mandatul.
 
”Este o sfidare şi evident că, dacă domnul Ciolacu nu are soluţii aşa cum a spus, nu se supără nimeni dacă îşi depune mandatul. Ar face un bine pentru ţară. Din punctul nostru de vedere, a pune poveri în plus în momentul de faţă pe antreprenorii români ar reprezenta o lovitură teribilă. Ei trebuie să oprească risipa de bani de la bugetul de stat, acolo unde se alocă în continuare pensii speciale, acolo unde există tot felul de proiecte unde nimeni nu verifică ce se întâmplă cu banii publici, cum a fost acest caz cu azilele”, a spus Tomac.
 
Eugen Tomac a amintit că la învestitura actualului Guvern, preşedintele Klaus Iohannis şi-a pus încrederea în noul Executiv.
 
”Preşedintele Iohannis, când a investit Guvernul Ciolacu, a spus că această coaliţie şi-a atins toate obiectivele, sunt convins că le va atinge şi mai departe şi îi asigur pe români că nu se vor mări taxe şi impozite şi că vor avea capacitatea să atragă banii europeni. Ori vedem că ţara a intrat într-un blocaj cum n-a mai fost niciodată. Şi e evident că toate ţintele pe care şi le-au stabilit, au eşuat. Nu au bani la buget, noi vom avea, pe lângă această gaură, de 40 de miliarde, şi un deficit de vreo 60 miliarde de lei, în total 20 miliarde de euro, la sfârşitul acestui an. Cine poate guverna o ţară cu asemenea pierderi financiare? Evident că se gândesc cu să îi facă pe români să mai vină cu bani de acasă pentru a pregăti anul 2024 care este un an extrem de complicat fiindcă avem şi alegeri”, a adăugat Eugen Tomac.
 
Liderul PMP a criticat PNL şi PSD că în loc să guverneze, un an de zile s-au certat pe rotativa guvernamentală.
 
”Au avut la dispoziţie un an de zile să ia toate aceste măsuri, fie că ne referim la reforma pensiilor speciale, fie că ne referim la sistemul de salarizare şi toate acele obiective pe care le-am asumat prin PNRR. Ori guvernul în loc să se ocupe pe ceea ce trebuie, s-au târguit pe această rotativă şi acum când a venit momentul scadenţei, constată că ţara este într-o prăpastie cum nu şi-a imaginat nimeni şi evident că nu au soluţii şi încearcă să paseze responsabilitatea la alţii, ori în egală măsură PSD şi PNL este  vinovat pentru situaţia prin care trece România. Şi nu cred că avem soluţii pentru a depăşi acest moment, această criză. Din păcate, în loc să oprească risipa banului public, vor veni cu noi poveri pentru mediul de afaceri şi pentru cetăţeni şi asta ar însemna un blocaj şi mai mare şi evident o îndreptare spre recesiune, din păcate”, a mai precizat Eugen Tomac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.