Eugen Teodorovici a trimis o adresă către Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care explică faptul că a fost aleasă o conducere legitimă a partidului în Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dăncilă - preşedinte, Eugen Teodorovici - preşedinte executiv şi Mihai Fifor - secretar general. Acesta mai precizează că Dăncilă şi Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, însă el rămâne în continuare preşedinte executiv al PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Redăm integral mai jos documentul postat de Eugen Teodorovici pe pagina sa de Facebook: 

„Tribunalul Bucureşti, secţia civilă

Spre ştiinţa Autorităţii Electorale Permanente şi a Partidului Social Democrat:

Subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici domiciliat în Bucureşti,

Având în vedere următoarele:

Prevederile hotărârii nr. 3/29.06.2019 „privind alegerea doamnei Viorica Vasilica Dăncilă în funcţia de preşedinte al PSD, alegerea domnului Eugen Teodorovici în funcţia de preşedinte executiv al PSD şi alegerea domnului Mihai Fifor în funcţia de secretar general al PSD, în cadrul Congresului Extraordinar al PSD din data de 29.06. 2019”

Prevederile Sentinţei civile nr. 54/DEC/P pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia a IV-a Civilă în dosarul nr. 20322/3/2019, în şedinţa publică din data de 09.08.2019 prin care se admite cererea formulată de pententul PSD, încuviinţează modificările aduse statutului PSD adoptate la Congresul Extraordinar din 29.06.2019, ia act de alegerea în funcţiile de conducere ale partidului de către Congresul Extraordinar din data de 29.06.2019 a următoarelor persoane: în funcţia de preşedinte al PSD – Viorica-Vasilica Dăncilă; în funcţia de preşedinte executiv al PSD – Eugen Orlando Teodorovici; în funcţia de secretar general al PSD – Mihai Viorel Fifor, dispune înregistrarea în Registrul Partidelor Politice, aflat la Tribunalul Bucureşti, a modificărilor aduse statutului PSD şi a numelor persoanelor alese în funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general la Congresul Extraordinar din data de 29.06.2019.

Demisia doamnei Viorica Vasilica Dăncilă din funcţia de preşedinte PSD, depusă în data de 29.11.2019.

Demisia domnului Mihai Fifor din funcţia de secretar general al PSD, depusă în data de 29.11.2019.

Faptul că ulterior Sentinţei civile nr. 54/DEC/P, PSD a ţinut vreo altă adunare generală prin care să se fi modificat conducerea executivă a partidului şi nici nu a depus la Tribunlaul Bucureşti, potrivit art. 24 alin (1) din Legea nr. 14/2003, documente care să ateste că s-ar fi ţinut vreo astfel de adunare generală şi că ar fi fost schimbată conducerea executivă în mod statutar, astfel că în prezent funcţiile de conducere statutare şi legale ale PSD sunt deţinut de aceleaşi persoane indicate în Sentinţa civilă nr. 54?DEC/P/09.08.2019, cu excepţia celor care au demisionat.

În considerearea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de preşedinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcţie.

Va solicit să luaţi act de cele mai sus indicate şi de faptul că subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, deţin în mod legal şi statutar funcţia de preşedinte executiv al PSD, cu atribuţiile pe care LEgea nr. 14/2003 şi Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.

Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituţiilor publice având competenţe în organizarea şi funcţionarea partidelor politice (prin care Autoritatea Electorală Permanentă), precum şi a terţilor, pentru a asigura corecta respectare a caracterului de informaţie de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de aert. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003.

Prin urmare, vă rog, onorată instantă, să dispuneţi demersurile legale necesare pentru corecta informare a instituţiilor publice, cât şi a terţilor interesaţi”, arată adresa făcută de Eugen Teodorovici către Tribunalul Bucureşti. 

În postarea respectivă pe reţeaua de socializare, Eugen Teodorovici a preiczat că a solicitat în multe rânduri organizarea corectă a alegerilor pentru conducerea PSD, însă „tăcerea conducerii ilegale a PSD a fost răspunsul pentru toţi membrii şi susţinătorii acestui partid”.

„Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 şi a Statutului PSD! Am cerut în repetate rânduri organizarea CORECTĂ a alegerilor pentru CONDUCEREA PSD! TĂCEREA conducerii ilegale a PSD a fost RĂSPUNSUL pentru toţi membrii şi susţinătorii acestui partid! A fost şi este INDIFERENŢĂ şi INSULTĂ la adresa celor care au aşteptări din partea celor ce se consideră "REFORMATORII" PSD!”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.
 
El mai spune că e necesar demersul său la tribunal pentru a nu valida alegerea nestatutară şi nedemocratică aă preşedintelui PSD, printr-un simulacru de alegeri.
 
„Astăzi am cerut Tribunalului Bucureşti să restabilească LEGALITATEA. De ce este necesar ACUM acest demers? Pentru că NU trebuie să validăm alegerea în mod NESTATUTAR şi NEDEMOCRATIC a preşedintelui PSD, printr-un SIMULACRU de alegeri, atunci când REGULILE se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua sau anula şansele altor potenţiali candidaţi! Reforma PSD pentru noul PSD va începe numai atunci când dezideratul membrilor şi mai ales al conduceri PSD va fi acela al respectării statutului partidului”, conchide Teodorovici. 
 
Congresul PSD pentru alegerea conducerii partidului va avea loc sâmbătă. Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici candidează pentru şefia partidului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.