Eugen Teodorovici a fost scos din sala unde se desfăşoară, la ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Comitetului Executiv al PSD, au declarat surse din partid, pentru News.ro. Motivul invocat a fost faptul că fostul ministrul de Finanţe nu este membru al CEx, însă acesta va fi rechemat atunci când social-democraţii vor ajunge la discuţiile privind organizarea Congresului de sâmbătă al formaţiunii, au adăugat sursele citate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii CEx ai PSD au decis să îl recheme la discuţii pe Eugen Teodorovici, atunci când se va ajunge la punctul privitor la Congresul PSD de sâmbătă, unde va fi aleasă noua conducerea a partidului, au precizat sursele menţionate.

Eugen Teodorovici este contracandidatul lui Marcel Ciolacu la şefia PSD. 

El a trimis o adresă către Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care explică faptul că a fost aleasă o conducere legitimă a partidului în Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dăncilă - preşedinte, Eugen Teodorovici - preşedinte executiv şi Mihai Fifor - secretar general. Acesta mai precizează că Dăncilă şi Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, însă el rămâne în continuare preşedinte executiv al PSD.

Referitor la Congres, înaintea începerii şedinţei CEx al PSD de miercuri, Gabriela Firea afirmat că Congresul va fi ţinut în mare parte online, din cauza că social-democraţii vor respecta normele sanitare de protecţie în contextul pandemiei de coronavirus.

„Nu s-ar fi putut organiza un Congres într-o sală foarte mare, cu foarte multe persoane venite din teritoriu. Mi se pare normal să ne adaptăm şi noi la aceste condiţii şi să fie un Congres aşa cum se desfăşoară toate întâlnirile cu mai multe persoane în această perioadă şi la companiile multinaţionale şi în instituţiile publice ale statului şi în domeniul cultural, adică online, video, toate metodele moderne”, a spus Firea.

Marcel Ciolacu a declarat duminică la Antena 3 că votul la Congres va fi unul secret, cu buletine de vot, cabine şi urne, iar voturile vor fi centralizate ulterior.

Pe moţiunea cu care va candida liderul interimar al social-democraţilor Marcel Ciolacu la Congresul PSD pentru poziţia de preşedinte al partidului se regăsesc Gabriela Firea şi Sorin Grindeanu pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi şi, ca secretar general, Paul Stănescu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.