Primarul municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, a verificat, luni, stadiul lucrărilor la Parcul Observator din cartierul Zorilor, investiţie de 1,5 milioane de euro. ”Primăria urmăreşte să amenajeze aici un spaţiu verde de calitate, accesibil tuturor”, a transmis primarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un nou parc prinde contur în Cluj-Napoca! Parcul Observator din cartierul Zorilor cu o suprafaţă de 1,2 hectare va fi finalizat anul acesta. Investiţie de peste 1,5 milioane euro”, a scris, luni, pe Facebook, primarul Emil Boc.

Acesta a verificat, luni, stadiul lucrărilor la Parcul Observator.

”Primăria urmăreşte să amenajeze aici un spaţiu verde de calitate, accesibil tuturor. Proiectul noului parc, care se întinde pe o suprafaţă de 1,2 ha, prevede plantarea a 188 arbori şi 244 arbuşti, precum şi instalarea unui sistem de irigaţie”, a mai transmis primarul.

Acesta explică faptul că, prin acest proiect se amenajează un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de şah şi fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă şi piste pentru biciclete.

”Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran. Din suprafaţa totală a parcului, 90% reprezintă suprafaţă verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete”, a mai explicat Boc.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.