Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu afirmă, joi, că situaţia este ”dramatică” în judeţul Buzău, iar Spitalul din Nehoiu, propus de autorităţi pentru a prelua din pacienţii cu coronavius, este ”o ruină”. Deputatul susţine că unitatea nu poate trata pacieţi cu forme grave şi se poate ocupa ”în relativă siguranţă” de pacienţii cu forme uşoare şi medii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţie dramatică în judeţul Buzău! Spitalul din Nehoiu este o ruină şi nu poate ajuta foarte mult în războiul anti-Covid 19! A explodat numărul de cetăţeni infectaţi cu Sars-Cov 2! Spitalul Judeţean Buzău şi Spitalul din Râmnicu Sărat nu mai fac faţă fluxului de pacienţi cu forme grave de Covid-19. DSP Buzău a studiat posibilitatea de a trata pacienţi Covid-19 în Spitalul din Nehoiu. Din păcate aici nu pot fi îngrijiţi pacienţi cu forme grave”, a transmis, joi depşutatul Emanuel Ungureanu.

Acesta afirmă că instalaţia electrică a acestui spital nu a mai fost modernizată din anii 1977, spitalul are 130 de paturi, dar deţine un singur lift vechi funcţional.

”Am venit să evaluez situaţia de aici împreună cu primarul localităţii şi cu managerul. În mod obiectiv acest spital poate îngriji în relativă siguranţă pacienţii care au nevoie de îngrijire post-Covid 19 şi cu greu cazuri uşoare sau medii de Covid. Sunt 50.000 de locuitori din zonă care au nevoie de acest spital care stă să se prăbuşească”, a mai transmis deputatul.

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat şi secţiile COVID ale Spitalului Judeţean Buzău sunt aproape pline de pacienţi cu coronavirus, din această cauză autorităţile căutând soluţii pentru ca o altă unitate, cea de la Nehoiu, să poată trata persoane infectate cu coronavirus.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.