Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, afirmă că a accesat pentru oraşul pe care îl conduce o sumă echivalentă cu bugetul acestuia pe o perioadă de 43 de ani. Lasconi este de părere că fondurile europene reprezintă „salvarea” României şi spune că nu „crede” în programe finanţate de la Guvern cum este „Anghel Saligny”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată care este valoarea fondurilor europene pe care le-a accesat pentru oraşul pe care îl administrează, Elena Lasconi a afirmat: „Cât e bugetul Câmpulungului pe 43 de ani. Cred că nu a mai făcut nimeni în România treaba asta, adică în atât de scurt timp – e adevărat că am avut şi acest PNRR care mi se pare un fel de Moş Crăciun al fondurilor europene. Pe 1 aprilie anul trecut, când am depus pentru prima dată, atunci s-a deschis PNRR, şi aveam un singur angajat la fonduri europene,  ne-am antrenat şi eu, şi city-managerul, şi viceprimarul, şi băiatul de la IT, şi arhitecta şefă ne-am antrenat cum să urcăm pe platformă cât mai multe proiecte, pentru că era primul venit, primul servit şi-mi aduc aminte că am luat aproape jumătate din suma prealocată pe tot judeţul. Au înnebunit ceilalţi. Fondurile europene sunt salvarea noastră pentru că noi nu avem bani, suntem cu o foarte mare gaură, suntem în gaura neagră a economiei, aş putea spune şi peste tot se vorbeşte despre austeritate, despre recesiune,  că America e sus, că Europa se duce în jos şi pentru că nu am ştiut să manageruim foarte bine criza COVID şi plus că nu ne-am descurcat prea bine nici 2008-2008 şi acum trebuie să suportăm consecinţele”, a afirmat Elena Lasconi în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv.
Aceasta se arată sceptică în ceea ce priveşte fondurile alocate de Guvern prin programe de tipul celor pentru dezvoltare locală, cum este „Anghel Saligny”.
„„Nu cred în Anghel Saligny, nu cred în banii de la Guvern, pentru că nu există şi nu o să existe. Se promit pentru că au primarii lor şi depind de voturile pe care le aduc primarii”, mai spune edilul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.