Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de numire a trei noi membri în coducerea Consiliului Concurenţei, după ce propunerile au fost aprobate de către Parlament. Elena Kleininger, fosta şefă a cancelariei lui Emil Constantinescu în perioada 1996-2000, a fost numită în funcţia de vicepreşedinte, iar Dragoş Constantin Vasile şi Cosmin Belacurencu devin consilieri de concurenţă, membri al Plenului Consiliului Concurenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kleininger, absolvent al Institutului Politehnic, a fost şeful cancelariei preşedintelui Emil Constantinescu şi a lucrat ca şef al departamentului de strategie în cadrul Oficiului de stat pentru Brevete şi Mărci. 

În perioada 2009-2012, ea a fost consilier al preşedintelui Consiliului Concurenţei, iar din 2009 şi până în prezent este membru al directoratului Fondului Român de Contragarantare, o instituţie a statului renumită pentru salariile foarte mari acordate. 

În noiembrie 2016, la audierea în comisiile parlamentare, Kleininger susţinea că are cunoştinţe vaste privind instituţia antimonopol. 

”Structura Consiliului Concurenţei o cunosc din interor, am lucrat la arhitectura de business”, a spus Kleininger, precizând că ar dori să se implice în atragerea de fonduri structurale pentru modernizarea Consiliului Concurenţei, ca autoritate autonomă.

Cosmin Belacurencu lucra deja în cadrul Consiliului Concurenţei, fiind director adjunct al punctului de contact pentru ajutor de stat.

Dragoş Constantin Vasile este conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice şi a mai fost consilier în cadrul Consiliului Concurenţei în perioada 1996-2001. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.