Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, spune că ţările europene vor rămâne "ţinta preferată a terorismului”, findcă Europa reprezintă o societate deschisă şi liberă. El a adăugat că este importantă educaţia despre securitate în România, pentru că este nevoie de întărirea statului şi de consolidarea instituţiilor democratice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate, Europa va rămâne ţinta preferată a terorismului. Pentru că Europa simbolizează societatea deschisă şi liberă. Din perspectiva Serviciului Român de Informaţii, soluţia este una singură - în faţa ameninţării teroriste şi a unor grave provocări atipice, suntem obligaţi să strângem rândurile pentru apărarea valorilor democratice, pentru a asigura securitatea cetăţeanului şi a statului de drept, stat de drept care este baza oricărei democraţii reale şi consolidate”, a declarat Eduard Hellvig la inaugurarea programului de master Studii de Securitate Globală din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Directorul SRI a adăugat că este importantă discuţia despre educaţia de securitate în România pentru că este nevoie de o întărire a statului şi o consolidare a instituţiilor democratice.

"În acest nou climat, Serviciul este obligat să fie în pas cu vremurile şi să-şi optimizeze activitatea, să decripteze ameninţările de securitate - pentru a fi capabil să-şi îndeplinească misiunea - apărarea şi promovarea intereselor naţionale. Însă nicio strategie si niciun proiect nu pot avea şanse de reuşită dacă nu sunt construite pe o înţelegere corectă a contextului actual. Din fericire, instituţia pe care o reprezint astăzi deţine instrumente şi mecanisme consolidate - destinate înţelegerii lumii în care trăim şi, mai ales, a tendinţelor care îi modelează viitorul”, a mai spus Eduard Hellvig.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.