Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a anunţat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că vor ataca la CCR acele prevederi privind interceptările, din Codul Comunicaţiilor, care sunt excesive şi au fost adăugate foarte târziu şi au trecut deja de Senat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vor ataca la CCR acele prevederi privind interceptările, din Codul Comunicaţiilor, care sunt excesive şi au fost adăugate foarte târziu şi au trecut deja de Senat. tocmai pentru că înţelegem cât de importantă este democraţia şi protecţia drepturilor şi independenţei individuale. Autorităţile statului, fie că vorbim de securitate, de ministerul Public, de parchete, au mijloacele la dispoziţie pentru a-şi duce anchetele la bun sfârşit”, a spus Drulă, la Parlament.

El a precizat că ”prevederile din această lipitură la Codul Comunicaţiilor sunt excesive şi ar pune o sarcină enormă pe business-ul românesc din acest domeniu, care ar trebui să se înscrie în registre speciale şi să dea o portiţă prin care datele lor să fie accesate nelimitat”.

”Acest lucru este inacceptabil şi din acest motiv, vom depune sesizare la CCR, pe aceste prevederi”, a mai spus Drulă, precizând că USR este opozitia democratica din Romania si avem aceasta responsabilitate sa protejam drepturile si libertatile civile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.