Liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a precizat că a fost retrimis la comisii de specialitate ale Camerei Deputaţilor, până marţea viitoare, un proiect de lege prin care PSD dădea voie infractorilor să deţină arme letale. Acesta a adăugat că „nu discutăm despre pistoale cu aer comprimat, cu bile, etc, ci despre arme de foc letale cu care poţi zbura creierii cuiva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Tocmai am reuşit să oprim în plen o lege prin care PSD dădea voie infractorilor să deţină arme letale. E vorba de un amendament introdus de deputatul PSD Vlad Bontea la un proiect care altfel avea prevederi benigne (o transpunere de directivă europeană)”, a scris Cătălin Drulă, miercuri pe Facebook.
 
El a precizat că în legea în vigoare era o interdicţie de a deţine arme letale pentru cei condamnaţi la pedepse cu executare. 
 
„Până în prezent, în legea în vigoare, era interdicţie la deţinerea de arme letale pentru cei care au fost condamnaţi la pedepse cu executare pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. Modificarea toxică limita această interdicţie la cei care au săvărşit infracţiuni cu violenţă. Prin urmare, o largă categorie de infractori, precum cei condamnaţi pentru şantaj, cămătărie sau furt, primeau liber la arme letale”, a completat Drulă.
 
El a adăugat că PSD vrea să modifice o astfel de lege în timp ce „clanurile infracţionale îşi fac de cap în România”.
 
„Atenţie! Nu discutăm despre pistoale cu aer comprimat, cu bile, etc, ci despre arme de foc letale cu care poţi zbura creierii cuiva. Asta face PSD în timp ce clanurile infracţionale îşi fac de cap în România! Am reuşit să retrimitem legea la comisie până marţea viitoare. Deci am evitat pericolul pentru moment”, a conchis Cătălin Drulă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.