Preşedintele USR Cătălin Drulă susţine că este foarte mândru de fostul lider al partidului, Dan Barna, în ciuda înfrângerilor politice pe care acesta le-a înregistrat în faţa unor politicieni ca Viorica Dăncilă (la alegerile prezidenţiale din 2019) sau Dacian Cioloş (în cursa pentru şefia USR). Dan Barna va deschide lista alianţei Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) la alegerile europarlamentare. „E lista cea mai bună. Pe cine vreţi să avem în Parlamentul European? Pe Manda? Pe Rareş Bogdan cu batistuţele?”, a întrebat, retoric, Călin Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR Cătălin Drulă a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce-l recomandă pe Dan Barna pentru a deschide lista partidului la alegerile pentru Parlamentul European: înfrângerea în faţa Vioricăi Dăncilă sau înfrângerea în faţa lui Dacian Cioloş? 

”Sunt foarte mândru de Dan Barna. Este un om care a construit foarte mult în această ţară, un om care a construit şi în plan internaţional, un om cu o carieră ireproşabilă, căruia în acea campanie pe care o menţionaţi i s-a făcut un dosar fake, care a durat patru ani să fie clasat. A fost călcat în picioare de tunurile mediatice ale PSD. Dan Barna cred că ar fi un excelent europarlamentar pentru România. Este respectat la nivel european, este vicepreşedinte ALDE, ne va reprezenta cu cinste. Întrebaţi-l pe Ludovic Orban dacă Dan Barna negociază bine sau nu. Dan Barna a negociat cu Ludovic Orban la Vila Lac când s-a format Guvernul USR-PNL. Eu îi sunt recunoscător pentru toată munca pe care a făcut-o în aceşti ani în nişte momente foarte grele, când, ca şi acum, PNL îşi pusese ca obiectiv distrugerea USR. E lista cea mai bună. Pe cine vreţi să avem în Parlamentul European? Pe Manda? Pe Rareş Bogdan cu batistuţele?”, a întrebat, retoric, Cătălin Drulă. 

USR, PMP şi Forţa Dreptei vor participa pe o listă comună la alegerile europarlamentare din luna iunie 2024 sub denumirea de Dreapta Unită. Primii opt candidaţi sunt, în ordinea listei: Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoş (USR), Cristina Prună (USR), Violeta Alexandru (Forţa Dreptei), Radu Mihail (USR), Corina Atanasiu (USR).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.