Preşedintele USR, Cătălin Drulă, comentează, luni seară, datefe referitoare la deficitul bugetar prezentate de Ministerul Finanţelor şi afirmă că ”politica fiscală a Guvernului PNL-PSD este iresponsabilă şi ne duce cu toată viteza înainte către zid”. ”Rotativa se finanţează cu bani care nu există. Asta înseamnă tot mai multă inflaţie şi scumpiri”, susţine Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deficitul bugetului de stat după primele două luni ale anului este uriaş: aproape 19 miliarde de lei! Cheltuielile (53 mld) sunt mai mari cu 50% decât veniturile (38 mld). Diferenţa înseamnă împrumuturi care îndatorează generaţiile viitoare şi duc la scumpiri imediate în prezent. Numai pe dobânzi s-au cheltuit 7 miliarde de lei în primele două luni ale anului”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, ”politica fiscală a Guvernului PNL-PSD este iresponsabilă şi ne duce cu toată viteza înainte către zid”.

”Soluţiile corecte: oprirea risipei bugetare, reducerea cheltuielilor inutile, tăierea pensiilor speciale şi a sinecurilor şi echilibrarea bugetului. Dar Ciolacu şi Ciucă nu le vor. Sunt dependenţi de păcănele. Cheltuie nebuneşte pentru clientela de partid cu ochii injectaţi”, a mai scris Drulă.

Liderul USR afirmă că ”rotativa se finanţează cu bani care nu există”.

”Asta înseamnă tot mai multă inflaţie şi scumpiri”, a adăugat Drulă în finalul mesajului.

Ministerul Finanţelor anunţă, luni, că execuţia bugetului general consolidat în primele două luni ale anului 2023 s-a încheiat cu un deficit de 1,07 % din PIB, respectiv 17,04 miliarde de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.