Preşedintele USR Cătălin Drulă susţine că va intra în cursa internă a Dreptei Unite (USR, PMP, Forţa Dreptei) pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale. Este pentru prima dată când liderul USR recunoaşte interesul pentru competiţia prezidenţială. În contextul în care Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, şi-a anunţat la rândul său intenţia de a candida pentru Cotroceni, Cătălin Drulă a spus: „Eu cred că vom avea o soluţie comună pe care o vom găsi în interiorul alianţei Dreapta Unită, nu cred că e vorba de o concurenţă aici”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR Cătălin Drulă a vorbit, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, despre candidatura la alegerile prezidenţiale. 

Insider politic: Veţi fi candidatul Dreptei Unite la prezidenţiale?

Cătălin Drulă: Eu vreau să avem un candidat al dreptei unite, este obiectivul nostru. 

I.P: Vă veţi înscrie în cursa pentru candidatul dreptei unite?


Cătălin Drulă: Este obligatoriu. 

I.P: Pentru că sunteţi preşedinte de partid?

Cătălin Drulă: Da. 

I.P: Veţi concura cu Ludovic Orban?

Cătălin Drulă: Eu cred că vom avea o soluţie comună pe care o vom găsi în interiorul alianţei Dreapta Unită, nu cred că e vorba de o concurenţă aici. 

I.P: Aveţi sub 10% în sondajele de opinie. 

Cătălin Drulă: Eu nu cred că oamenii văd o soluţie pentru a conduce România în Ciucă, în Ciolacu, în Simion. Cred că îşi doresc un preşedinte de dreapta, un preşedinte care să fie integru şi curajos. Or, aceşti oameni nu răspund acestor atribute. 

Fostul premier şi fost preşedinte al PNL, Ludovic Orban se arată dispus să candideze la alegerile prezidenţiale, însă afirmă că va acţiona ”raţional” şi că va fi de acord cu o decizie „raţională” care să ofere ţării ”un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”.

Întrebat, joi seară, dacă în opinia sa Alianţa Dreapta Unită, formată ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare, ar trebui să aibă un candidat comun, Ludovic Orban a răspuns: ”La cum arată scena politică astăzi, da!”.

 

”Aş prefera să nu discut despre acest subiect (alegerile prezidenţiale – n.r.), noi nu am abordat acest subiect încă, în discuţiile pe care le-am avut, când îl vom aborda şi vom ajunge la o înţelegere, cu siguranţă îl vom comunica public. Prefer să nu discut pe tema asta, eu mi-am anunţat intenţia de a candida, evident, dar sunt un om raţional, sunt un om care voi participa la o decizie comună, care să fie raţională şi care să ne ofere cea mai mare şansă de a câştiga alegerile, că, de fapt, asta ne dorim. Să dăm României un preşedinte care să aibă grijă de România, nu de el şi de excursiile lui”, a afirmat Ludovic Orban, la Euronews România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.