Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că, în prima jumătate a acestui an, cheltuielile statului român au crescut cu o treime faţă de cele înregistrate în urmă cu doi ani. Drulă este sceptic cu privire la faptul că, în urma măsurilor anunţate de partidele aflate la guvernare, la final de an se vor înregistra reduceri reale ale cheltuielilor la buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pot să accept că e şi chestie de incompetenţă, dar mai degrabă o chestiune de prestidigitaţie politică, adică domnul Ciolacu ştie foarte bine că nu se va tăia nimic la sfârşitul anului. Anul trecut au fost PSD-PNL la guvernare, au dat o mare ordonanţă, la un moment dat, prin luna iunie, austeritate, dar am ajuns cu cheltuielile... Haideţi să punem şi nişte cifre: în primele şase luni ale anului, cheltuielile statului român au fost de 280 de miliarde de lei. Anul trecut, tot guvernare PSD-PNL, cu domnul Ciucă premier, 240. În guvernul din care am făcut parte, 210. Practic, au crescut cu 33%, în doi ani, cheltuielile statului. Asta este grav şi este rezultatul lipsei de reforme”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Prima News.
 
El a susţinut că, dincolo de măsurile luate în ceea ce priveşte cheltuielile, se pot lua măsuri şi în ceea ce priveşte veniturile, el invocând, în acest sens, fondurile europene. El a spus că pierderea de fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ”ar fi un dezastru”. 
 
”Cu această guvernare nu cred că lucrurile se vor schimba. Domnul Ciolacu mimează puţin, pe partea de cheltuieli nu se va întâmpla nimic, vor merge în continuare aşa. Pe partea de venituri ceva se va întâmpla, pentru că acele creşteri de taxe, acelea sunt reale. Vor împinge firme în faliment”, a mai afirmat Drulă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.