Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a criticat dur, luni, modul în care autorităţile gestionează preluarea refugiaţilor din Ucraina, el arătând că statul se mişcă greu şi că mai eficientă a fost societatea civilă. Fac un apel către Guvern, nu mai anunţaţi măsuri care nu funcţionează de fapt în practică, că e gratuit trenul, că s-a rezolvat cu cazarea, a mai spus liderul USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorităţile noastre se mişcă prost, am încercat zilele acestea să le tramsmitem pe toate canalele diplomatice, informale, să sprijinim cu informaţii din teren, dar deja se adună din ce în ce mai multe lucruri disfuncţionale”, a precizat liderul USR, despre situaţia primirii refugiaţilor din Ucraina.

Drulă a făcut referire la ”acea gratuitate pe CFR, anunţată de ministrul Transporturilor, deja de marţi sau miercuri, şi care nici vineri nu funcţiona”.

”Am înţeles că abia astăzi după-amiază vor da o Ordonanţă ca să o operaţionalizeze, e ridicol. Ordonanţa fusese scrisă de o săptămână, în minister”, a spus Drulă.

Liderul interimar al USR s-a referit şi la ajutorul pentru autorităţile locale.

”Dacă vorbim de acea Hotărâre de Guvern care ar trebui să ajute autorităţile locale cu acea sumă per refugiat deja sunt probleme cu banii, cu a asigura masa acestor refugiaţi. A fost desemnat DSU ca autoritate contractantă, de fapt banii trebuie să ajungă la autorităţile locale”, a explicat Cătălin Drulă.

”În momentul de faţă se organizează mai bine societatea civilă, se organizeză mai bine cetăţenii în a sprijini pe cetăţenii ucraineni decât se mobilizează autorităţile noastre. Vreau să fac un apel către Guvern, nu mai anunţaţi măsuri care nu funcţionează de fapt în practică. În anunţaţi pe oameni că e gratuit trenul, că s-a rezolvat cu cazarea, e o dezorganizare şi la nivelul DSP”, a mai spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.