Cătălin Drulă a anunţat că există o soluţie foarte simplă pentru liberali dacă nu doresc să dea şefia AEP pe mâna lui Toni Greblă şi a PSD. El a mai precizat USR este pregătit să îl susţină la şefia Autorităţii Electorale Permanente pe actualul vicepreşedinte al instituţiei Marian Muhuleţ care, ar fi susţinut şi de PNL pentru această funcţie, potrivit informaţiilor din spaţiul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Există o soluţie foarte simplă dacă PNL nu vrea să dea AEP pe mâna lui Greblă şi a PSD. USR este gata să îl susţină pe vicepreşedintele actual al AEP, Marian Muhuleţ, un profesionist apolitic, care înţelegem din spaţiul public că ar fi susţinut şi de PNL pentru preşedinţia instituţiei”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.
 
Liderul USR a reamintit că Marian Muhuleţ a mai fost susţinut la şefia AEP în anul 2019, de către USR, PNL şi PMP, însă PSD a avut majoritate parlamentară şi a fost numit în funcţie Constantin Mituleţu-Buică.
 
„În 2019 acesta a mai fost susţinut de USR, PNL şi PMP pentru preşedinţia AEP, dar PSD avea majoritate în parlament şi l-a pus pe Mituleţu-Buică preşedinte. Acum PSD nu mai are majoritate, are doar 33% din parlamentul României, deci nu există nicio scuză să-şi impună candidatul”, a completat Drulă. 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că şefia Autorităţii Electorale Permanente nu este împărţiţă politic între PSD şi PNL şi este convins că Toni Greblă, actualul prefect al Capitalei susţinut de social-democraţi pentru şefia AEP, va asigura independenţa instituţiei, inclusiv în anul electoral 2024.
 
Referitor la faptul că fostul preşedinte al AEP Constantin Mituleţu-Buică este acum secretar general al aceleiaşi instituţii, Ciolacu a replicat: „Nu îmi cereţi să încalc legea sau să fac un abuz în serviciu din dorinţa dacă este normal sau anormal”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.