Liderul interimar al USR Cătălin Drulă a declarat, în plenul de luni unde a fost chemat la „Ora Guvernului” ministrul de Finanţe Adrian Câciu, că deficitul bugetar va bubui, iar politica fiscală a PSD şi măsurile pe care le ia nu fac decât să pună „bazele acestui dezastru care ne va lovi peste un an sau doi”. El i-a transmis lui Marcel Ciolacu că PSD nu va prelua guvernarea rotativă, pentru că deviza acestui partid este „după noi potopul”. În replică, Marcel Ciolacu a afirmat că ne vom încadra în deficit fără nicio problemă şi a solicitat explicaţii cu privire la vaccinurile împotriva COVID comandate în perioada în care USR a fost la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnule ministru, vorbiţi despre economie, despre dezastrul economic care se întâmplă în timpul dumneavoastră ca despre un fenomen meteo. Vă uitaţi ca la ploaie aşa şi vă întrebaţi când se opreşte. Alimentaţi această inflaţie şi dobânzile record în ultimii 25 de ani prin politica fiscală dezastruoasă pe care o duceţi. N-aţi vorbit nimic aici despre reducerea cheltuielilor bugetare, aţi spus că de la 1 iunie, de la mijlocul anului, 10%. Nu sunt 10%. Sunt excepţii în ceea ce aţi anunţat. E vorba doar de bunuri şi servicii. E vorba despre reţinerea aceea de 10%  căreia nu îi mai daţi drumul. Bunuri şi servicii sunt 13%. Deficitul bugetar va bubui mult peste ce aţi pus în buget, 5,8%. Se duce către 7 şi ceva la sută. Ar trebui să mergeţi la 3%. Asta v-a zis BNR. O să mergem către stagflaţie în ritmul acesta şi las aici vorbele că în această Cameră rămân lucrurile înregistrate şi veţi fi responsabili. Da? Nu veţi putea spune că nu ştiţi, că sunt presiuni externe, că sunt cauze exogene, ş.a.m.d. Dumneavoastră prin politica pe care o duceţi de a nu închide deficitul bugetar, de a merge către excendent, că ar trebui să mergem către excendent în perioadele acestea ca să scoatem gazul pe care îl puneţi pe focul inflaţiei, prin deficitul pe care îl duceţi şi cheltuielile statului pe care se accentuează, fără a face nimic pe partea de venituri, de colectare. Numai şvaiţer e Codul acesta fiscal. Prin toate aceste măsuri pe care nu le luaţi de fapt puneţi bazele acestui dezastru care ne va lovi peste un an sau doi. Şi este aici şi preşedintele dumneavoastră de partid. Vă provoc. Nu veţi lua guvernarea la rotativă, la anul în luna mai şi este foarte clar de ce nu veţi prelua – pentru că ştiţi ce dezastru ne paşte. Ştiţi toţi. Nu ştiţi toţi. Cei din prima bancă, ştiţi că ne ducem cu economia şi nu veţi lua, domnule Ciolacu nu veţi prelua guvernarea pentru că acesta este stilul PSD – după noi potopul”, a afirmat Cătălin Drulă.

La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut explicaţii despre comanda de vaccinuri dată în perioada în care USR era la guvernare, pentru ca ministrul de Finanţe şi ministrul Sănătăţii să nu plătească un miliard de euro pe vaccinurile pe care USR le-a comandat degeaba.

„Domnul Drulă ne încadrăm în deficit fără nicio problemă. Domnul ministru împreună cu ministrul Sănătăţii vreau să facă un singur lucru – să nu plătească cu un miliard de euro vaccinurile pe care le-aţi comandat degeaba. Fiecare român ar fi trebuit să se vaccineze de vreo 10 ori. Aş vrea şi eu să daţi nişte explicaţii cum s-au comandat aceste vaccinuri”, a spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.