Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a comentat, la Profit News TV, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la o eventuală amânare cu câteva luni a intrării României în Spaţiul Schengen. El este de părere că, dacă România nu va fi primită în spaţiul liber de circulaţie european, vina aparţine preşedintelui Iohannis şi politicienilor de la PSD şi PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sunt destul de mirat de această declaraţie, pentru că este un lucru cunoscut că e un moment, un context acum să intrăm, în decembrie. Este preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene care este o susţinătoare a acestui proiect pentru România şi urmează preşedinţia Suediei, pentru 6 luni, Suedia fiind o ţară mai cu o dezbatere intensă internă şi politizată pe subiectul aderării României, Bulgariei, la Schengen. Din discuţiile pe care le-am avut şi eu la Bruxelles, momentul este acum şi România este într-un context favorabil. (...) Susţinem, noi, USR-ul, din toată inima acest proiect, a trecut mult prea mult timp, au trecut 15 ani (de la aderarea la Uniunea Europeană – n.r.), susţinem să fie acum şi dacă cumva nu va fi să fie este fix din cauza acestei clase politice, din cauza acestei guvernări”, a declarat miercuri seară, la Profit News TV, preşedintele USR.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
El a spus că ”poporul român merită să fie în Schengen, dar conducătorii săi fac nişte nefăcute”.
 
”Dacă intrăm în Schengen este meritul acestui popor, pentru că este un popor care crede în Uniunea Europeană, românii sunt pro-europeni, s-au comportat admirabil şi în criza cu războiul din Ucraina. Dacă cumva ratăm este fix vina lui Iohannis şi a politicienilor PSD şi PNL pentru că anul acesta care a trecut – şi apropo, mâine lansăm Cartea neagră a unui an de guvernare PSD-PNL - au făcut nenumărate regrese pe acest domeniu al statului de drept, al justiţiei, semnale îngrijorătoare, ne gândim la plagiatul domnului Ciucă, la operaţiunea de kompromat împotriva jurnalistei care a făcut această dezvăluire, apoi la un dosar aranjat care este cercetat de DIICOT, ca să ajungă la un judecător asociat PNL care a doua zi s-a pensionat, scandalul BMW-urilor ş.a.m.d. Sunt lucruri care se văd cu îngrijorare”, a adăugat liderul USR.
 
Drulă este de părere că, dacă România nu accede în Spaţul Schengen anul acesta, ”următorul moment” în care ar putea face acest lucru este anul 2025. 
 
Liderul USR a vorbit şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, despre care susţine că ”era caduc”, el arătând că mecanismul de monitorizare a statului de drept ”e mult mai puternic”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.